2018 Sınav Tarihleri

Bu sınavlara katılım zorunlu değildir, dileyen öğrenciler bu sınava kaydolmaktadır.
Hazırlık sınıfı öğrencileri yalnızca A2 seviyesine, Lise 1 öğrencileri yalnızca B1 seviyesine, L3 öğrencileri yalnızca B2 seviyesine girebilirler.

1. Kayıt - Prosedür :

Saint Benoît Fransız Lisesi, sınava katılacak olan öğrencilerin bir listesini, sınavları düzenleyen İstanbul Fransız Kültür Merkezine iletir.
Veliler, ödemeleri gereken sınav ücretini, aşağıda belirtilen banka hesap numarasına, Fransa Büyükelçiliği adına yatırırlar :

TÜRK EKONOMİ BANKASI (TEB)
ANKARA SUBESI
IBAN TR : TR32 0003 2000 0000 0034 2216 24

Önemli duyuru : Banka dekontu lisemiz aracılığıyla Fransız Kültür Merkezine iletilecektir.
Ödemeye ait dekont ve kayıt formu en geç 15 Ocak Pazartesi gününe kadar sınıfın Fransızcaöğretmenine teslim edilmelidir.

Ödemelerin gecikmesi durumunda, Saint Benoît Lisesi, Fransız Kültür Merkezine herhangi bir müdahalede bulunamamaktadır.

2. Kayıt ücretleri :

A2 200 TL
B1 240 TL
B2 260 TL

Sınav ücreti ödendikten sonra, (hastaneye yatırılma gibi) özel durumlar dışında hiç bir iptal işlemi yapılmayacaktır.

3. Sınav Takvimi :

Yazılı
A2 10 Nisan Salı 8.40’dan itibaren
B1 16 Mayıs Çarşamba 8.40’dan itibaren
B2 17 Mayıs Perşembe 8.40’dan itibaren
Sözlü
A2 14 ile 15 Nisan
B1 12 ile 13 Mayıs
B2 7 Mayıs'dan 11 Mayıs'a kadar

Fransız Kültür Merkezi okul idaresi aracılığıyla, sınava katılan öğrencilerimize sınav tarihinden iki hafta önce, sözlü sınava girecekleri tarihi bildirir.

4. Sonuçlar ve Diplomalar :

Fransız Kültür Merkezi, sınav sonuçlarını sınav bitiminden itibaren sekiz hafta içinde bildirir.
Alınan her diploma süresiz olup geçerliliğini daima korur.

DELF