Cumhuriyetin Dayanışma ve Kardeşlik Ruhuyla Harekete Geçtik

Van Dumlupınar İlkokulu öğrencileri ile Kapadokya Gezisi

''Kardeş okul'' projemiz kapsamında, Saint Benoît Lisesi ve Van Dumlupınar İlkokulu öğrencileri, Kapadokya'da güzel bir buluşma gerçekleştirdiler.
4 gün boyunca, hep birlikte hem Kapadokya'nın güzelliklerini keşfettiler, hem de öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çeşitli spor oyunları, etkinlikler ve el becerisi gerektiren çalışmalarla birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamak için kardeşlik duygusuyla dolu geçen dört unutulmaz gün yaşadılar.

Öğrencilerimizin geri bildirimleri aslında çok şey anlatıyor:

“Geçen seneden beri iletişim içinde olduğumuz ama yüz yüze tanışma fırsatı yakalayamadığımız kardeş okulumuzla beraber, vadi yamaçlarından inen sel sularının eşlik ettiği, tüflerden oluşan peribacalarını okulumuzun sosyal yardımlaşma kulübüyle beraber gezdik. Bu etkinlik bir okul gezisinin yanında bize abiliği, ablalığı aynı zamanda kardeşliği öğretti. Her gün beraber güzel zamanlar geçirdiğimiz küçük kardeşlerimizle beraber oyunlar oynayıp güldük, eğlendik ama en zoru vedalaşmak oldu. Beraber 4 gün geçirmiş olsak da onlar bizler için gerçekten ailemizin bir parçası olmuştu. Gülüp eğlenmenin yanında zamanı geldiğinde gözyaşlarımızı tutamadığımız anlar oldu. Bu deneyimi bize yaşatan okulumuza çok teşekkür ederim. İyi ki Benoît öğrencisiyim!”

Kubilay Ege E.

“Kapadokya’nın tarihi yerlerini, cografyasini gezmek; şehrin hikayesini öğrenmek, vadi yürüyüşleri, çömlek atölyeleri gibi etkinlikleri Vanli kardeşlerimizle yapmak bizim icin cok keyifli bir tecrübeydi. Birlikte kaldığımız günlerin hepsini dolu dolu gecirme fırsatı bulduk, uzun uzun sohbetler ederek birbirimizi yakından tanıdık. Hiçbirimizin daha once katılmadığı şekilde Atatürk’ü sevgi, saygı, özlem ve minnetle andığımız bir 10 Kasım töreni gerçekleştirdik. Hepimizde tahmin etmediği kadar derin ve anlamlı izler bırakan bu geziyi ve Vanlı kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.”

Elif G.

“Belki büyüdüğümüz coğrafyaların farkı dolayısıyla bir çok konuda farklılıklarımız olan Vanlı arkadaşlarımızla çok güzel bir hafta geçirdik. Bu bir hafta içerisinde farklı yerlerde yaşasak da ortak noktalarımızın da olabileceğini gördük ve deneyimledik. Bu ortak noktalardan en önemlisi olan Atatürk’e olan saygı ve sevgimizin sonucunda hep hatırlayacağımız unutulmaz bir 10 Kasım töreni gerçekleştirdik.”

Doruk S.

“Bu gezide, Kapadokya’daki birçok vadiyi, peri bacalarını ve yeraltı şehirlerini gezdik aynı zamanda bu yerlerin tarihini ve nasıl oluştuklarını öğrendik. Ayrıca bir kil atölyesini ziyaret ederek kil işçiliğini öğrenme fırsatı bulduk. Kapadokya’da sadece güzel turistik bir gezi yapmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni kardeşler edinme ve bizimkinden çok farklı hayatları öğrenme şansı elde ettik. Onlara beraber yaptığımız 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni de bizim için de onlar için de çok farklı unutulmaz bir tören oldu. Umarım ki Van’daki kardeşlerimizi tekrardan görebilme şansımız olur.”

Mina Ö.

“Van’daki kardeş okulumuzla beraber sıcak hava balonlarıyla, coğrafi şekilleriyle ün salmış Kapadokya’yı gezdik. Yaptığımız kültürel gezilerle, vadi yürüyüşleriyle beraber Vanlı kardeşlerimizle birbirimizi daha yakından tanıma şansı bulduk. Kendimiz dışında bir başka hikayenin de parçası olma şansı yakaladık. Çok kısa zamanda çok güzel bağlar kurduk. Hayatımızda hiçbirimizin unutamayacağı bir deneyim yaşadık ve en önemlisi türkiyenin öbür ucunda yaşayan bir kardeşe sahip olduk. Böyle bir gezinin parçası olabildiğim için okulumuza ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederim.”

Eyşan Ö.

“Farklı yaşam koşulları içerisinde yaşam sürsek de kısa bir sürede arkadaşlık daha da kıymetlisi kardeşlik bağı kurduk. Katıldığımız vadi yürüyüşleri ve düzenlediğimiz etkinliklerle bir sürü güzel anı biriktirdik. Bu kadar kısa sürede kardeşim diyebilecek kadar yakın hissetmek çok zordur ve bu duyguyu, deneyimi yaşayabilmek kendimi çok şanslı hissettirdi. Kapadokya gezisinin veda kısmında herkesin duygusal anlar yaşaması her ne kadar üzücü de olsa aslında verilen önemin göstergesi olarak çok değerli bir andı. Bu güzel gezi için okulumuz Saint Benoît’ya ve bizimle tanışmak isteyen kardeşlerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

Derin B.