Çin Kültürü Kulübü

Dil :   ÇİNCE – TÜRKÇE

Kulüp tanıtımı:

• Öğrencilerin Çince öğrenimine karşı ilgi ve motivasyon kazandırmak
  • Öğrencilerin Çince basit öğrenme, iletişim, kaynaklarına erişimini ve disiplinler arası araştırma stratejilerini geliştirmek.
  • Kültür çeşitliliği hakkında fikir edinmek.
  • Dünya vatandaşlığı düşüncesini ana hatlarıyla tanımaya başlamak.
  • Çin kültürüyle ülkemiz kültürü arasındaki ortak yönler ve farklılıklar üzerinde fikir sahibi olmak.
  • Çin kültürü hakkında fikir edinmeye ve çok kültürlülük anlayışı ve uluslararası perspektif kazanmaya başlamak.

Kulüp amaçları:

• Çince dört temel beceriye yani dinleme, okuma, konuşma ve yazmaya yönelik çalışmalarla “Pinyin” alfabesindeki sesleri doğru okumak.
  • Çince karakterlerin yazım disiplinini öğrenmek.
  • Çincedeki ton sistemini algılamak üzerine çalışmalar yapmak.
  • En sık kullanılan temel seviyedeki 150 karakteri yıl sonunda dört temel beceri çerçevesinde kullanılabilir durumda olmak.
  • Kişisel veya günlük hayatla ilgili temel dil ürünlerini anlamak.
  • Kelime ve cümleleri düzgün biçimde tekrarlamak.

Kulüp projeleri / etkinlikleri:

• Öğrencilerimizin yıl sonunda Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü Sınav Merkezinde düzenlenen Çince yeterlilik sınavı HSK-1’e katılımlarını sağlamak, Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ve Okan Üniversitesi Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü ve HANBAN (Konfüçyus Enstitüsü Pekin Merkezi) işbirliği ile organize edilen Pekin ve Shanghai Yaz Kampı ve Çince eğitimi kursuna gitmelerini teşvik etmek

Gerçekleştirilen etkinlikler

• Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü ve Okan Koleji işbirliği ile Tuzla kampüsünde 3.kez düzenlenen Çin Kültürü Festivaline öğrencilerimiz davet edilerek okulumuzu temsil edilmiştir.
  • Etkinliğin sonunda, okulumuza Çince’ye verdiği önem ve festivale katılımımız sebebiyle bir Teşekkür Sertifikası verilmiştir.
  • Öğrencilerimiz aktif olarak Çin geleneksel kıyafetleri, Çin yemekleri, Çin takvimi, Çince karakterler, Çin ekonomisi konularında hazırladıkları sunumları başarıyla yapmışlardır.
  • Yazı alıştırmalarımız tüm yıl boyunca devam etmiştir.
  • Okulumuzun 10.Sınıf öğrencilerinden biri HSK-1’de (Çince Yeterlilik Sınavı) 200 üzerinden 199 puan alarak Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü’nün düzenlediği iki haftalık Çin gezisine bu yıl katılmaya hak kazanmıştır.