Best Buddies Turkey Gönüllüleri Deneysel Liderlik Eğitimi’nde bir araya geldi

Saint Benoit Lisesi'nin ev sahipliğinde 27 Kasım'da Medipol Üniversitesi, Ayazağa Işık Lisesi ve Robert Koleji'nden  BBT gönüllülerinin katıldığı bir atölye çalışması gerçekleşti.

Atölyeyi BBT Koordinatörü ve Sosyal Tasarımcı Sercan Duygan yönetti. 2.5 saat kadar süren çalışmada öğrenciler öğrenme teknikleri ile deneyim ekseninde örnek anlatım ve uygulamalara katıldılar.

Deneysel Liderlik Eğitimi Nedir?

Deneysel, yani deneyim temelli bireyin kendi hayatının lideri olması üzerine kurgulanan Deneysel Liderlik Eğitimi, Best Buddies Turkey gönüllülerinin proje yönetim süreçlerini hayatlarının dinamikleriyle birleştirmesine aracı olacak atölye çalışmasıdır.

BBT Gönüllüsü konu uzmanı psikolog,felsefeci ve sivil toplum yöneticilerinin kurguladığı öznel yapıda olan atölyede uygulanan temel; katılımcıları, deneyim temelli öğrenme teknikleri ile yüzleştirmektir.

Atölye; katılımcıların, kendileri ile doğrudan bağ kurabilmeyi seçtikleri alanda, öğrenme teknikleri, iletişim, bireyin kendi merkezini koruması, isteklerimiz, tercihlerimiz ve seçimlerimiz dengesinde, deneyim yaşamasına aracı olur.

Atölye, Best Buddies’in kurgusunun temelinde yatan kapsayıcı davranış, kollektif bilinç ve birey değerlerini işlemektedir.

Atölye kurgusu, interaktif bir yapıdadır ve kişilerin açıklıklıkla katılımına imkan ve alan yaratmaktadır. Deneyim temelli atölye kurgusu, katılımcının kendi hayatındaki engellilik temelli olgulara ve yine engellerle kurgulanmış yapılara sorgulayıcı bir bakış açısı yaratır.

Best Buddies Turkey ve Saint Benoit Lisesi Best Buddies Kulübü Hakkında:

Best Buddies Turkey, zihinsel ve gelişimsel engeli olan kişilerin sosyal hayata, okullara, işyerlerine ve topluluklara başarılı bir şekilde entegre oldukları bir dünya hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda lisemizde kurulan Best Buddies kulübünde öğrencilerimiz zihinsel veya gelişimsel engelleri bulunan öğrenciler ile biraraya gelip arkadaşlık kuruyor. Yıl boyunca düzenlenen eğitimlere katılarak bireylerin duygusal, işlevsel ve doğal ihtiyaçları hakkında farkındalık kazanan öğrencilerimiz kulüp çalışmalarında  liseminizin insani ve çok yönlü hümanist eğitim anlayışına katkıda bulunuyor.

Best Buddies Turkey hakkında daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız.