BaBa ZuLa Müzik Grubu Öğrencilerle Sahnede

Mart ayının başında, atölye çalışmaları ve konser formatında bir sunum için BaBa ZuLa müzik grubunu okulumuzda ağırladık. İşte öğrencimiz Tutku’nun kaleme aldığı makale ve projeye katılan öğrencilerin izlenimleri:

Saint Benoît Lisesi orkestrası, felsefe tartışmaları topluluğu, dans ve sanat kulübü öğrencileri olarak 7-9 Mart tarihlerinde, BaBa Zula grup üyeleri; Murat ve Esma Ertel, Levent Akman ile çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca bu atölye çalışmaları süresince sinema ile ilgili L4 sınıfından arkadaşlarımız da 10 Mart’ta Hazırlık ve Lise 1 sınıflarına yönelik öğrenciler tarafından organize edilen konser için; grup üyelerinin, sorumlu öğretmenlerimizin ve atölyelere katılan arkadaşlarımızın da olduğu bir video hazırladılar.

Çok Yönlü Etkinlikler

Farklı seviye, kulüp ve topluluktan katılan öğrenciler olarak alışılmışın dışında bir projeye imza attık. “Felsefe Okumaları” grubundaki öğrenciler şarkı sözlerinin üzerine tartışıp fanzinler hazırlarken, dans kulübü öğrencileri müzik grubu üyesi Esma Ertel ile birlikte konserde sergilemek üzere bir koreografi hazırladı. Orkestra üyeleri ise 4 gün boyunca Murat Ertel ve Levent Akman’la kendi yorumlarını da kattıkları provalar yaptılar. Sahne düzeninden ve dekorlardan sorumlu olan resim kulübü öğrencileri konser sonrasında tasarladıkları çalışmaları grup üyelerine hediye ettiler.

Öğrencilerimizin hazırladığı fanzini okumak için TIKLAYINIZ !

Öğrencileri Ön Plana Çıkarmak

Okul içi birçok aktivitede de olduğu gibi yine okulumuz söz hakkını biz öğrencilere verdi, proje baştan sona atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin kontrolünde ilerledi. Başrolde yine biz, öğrenciler vardık. Atölyelerde kendimizi özgürce ifade edebildiğimiz bir ortamın oluşması, diğer yetkinliklerimiz üzerine yoğunlaşmamızı ve başka seviyelerden arkadaşlarımızla keyifli vakit geçirip, kaynaşmamızı sağladı.

Beraber Olmak, Beraber Yaşamak, Beraber Büyümek…

Öğrencilerin Yorumları:

”Atölye çalışmaları ve konser gerçekten çok zevkliydi. Murat Ertel ve Levent Akman gibi müzisyenlerle çalışmak çok güzel bir deneyim oldu. Farklı bir müzik türü denedik ve en güzeli, eserlerine kendi yorumlarımızı katmamıza izin vermeleriydi.”

Demir Y., Orkestra Üyesi

”Öncelikle ilk defa böyle bir deneyim yaşamış biri olarak çok keyif aldığımı ve bana fazlasıyla şey kattığını söyleyebilirim. Ayrıca grubun üyeleri de çok sıcak kanlıydı, hepimize her konuda çok destek oldular. İçinde görev almaktan çok keyif aldığım ayni zamanda da, çok şey öğrendiğim bir atölye oldu. Umarım tekrardan bir araya gelme şansı yakalarız.”

Su B., Organizasyondan Sorumlu Öğrenciler

”Birçok sanatın aynı sahne üzerinde birleştiği çok ilginç bir deneyimdi kesinlikle. BaBa ZuLa üyeleri ve katılım sağlayan gönüllü öğrencilerle 3 gün boyunca çok çalıştık ve çok güzel bir konser ortaya çıktı bence. Ben de iki şarkı seslendirme fırsatı buldum. Bu konser sayesinde hakkında pek bilgim olmayan bir müzik türü ile de tanışmış oldum. BaBa ZuLa üyeleriyle tanışmış olmaktan da çok mutluyum. Onlarla çalışmak çok keyifliydi.”

Melek A., Orkestra Üyesi

”Biz dansçılara “Siz de yer almak ister misiniz?” diye ilk sorduklarında ilk başta çekimser kalmıştık ama provalar başlayıp herkesle tanışınca çok eğlenceli bir çalışma ortamı oluştu. Konsere kadar çok az bir sürede çok güzel bi koreografi hazırladık hep birlikte. Hepimiz her şeyi oturtmak için çok çalıştık, en güzeli, en uyumlusu olsun diye çok uğraştık. Sahneye  çıkmamıza çok az bir süre kala hepimiz acayip heyecanlıydık, kuliste muhtemelen bin kere dansın üzerinden geçtik. Esma Abla da bize çok yardımcı oldu her hareketimizde yanımızdaydı. Konser sonrası kocaman bir aile gibiydik hepimiz zaten. Çok samimi, çok güzel bir çalışmaydı.”

Zeynep Azra T., Dans Kulübü Öğrencisi

”BaBa ZuLa grubuyla gerçekleştirdiğimiz çalışma atölyeleri ve konser hepimiz için çok farklı ve heyecanlı bir deneyim oldu. Biz felsefe grubu olarak şarkıların sözlerini inceleyip yorumlamakla görevliydik. Bu incelemeleri yaparken arkadaşlarımızla beraber fikir yürütmek oldukça keyifliydi. Konser günü ise ilk başta biraz heyecanlı olmamıza rağmen, grubun bulaşıcı enerjisini gördükten sonra hepimiz eğlenmeye başladık. Hayli dinamik geçen bu konser benim için unutulmaz bir anı oldu.”

Asya K., Felsefe Okumaları Topluluğu Öğrencisi

Basından: