Ayşe, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nda (Wilde World Foundation, WWF) Staj Yaptı

Çevre Dostu Vatandaşlık: Sorumluluk sahibi ve dayanışma ruhuna sahip vatandaş olmak

Geçen yaz döneminde, Lise 4 öğrencimiz Ayşe, WWF Türkiye'de staj yaptı.
Çevre ile ilgili deneyim kazanan ve her zamankinden daha fazla çevreye duyarlı davranan Ayşe, kendisiyle yaptığımız röportajda, bizlere bu stajın hem günlük hem okul hayatında ne gibi faydalar sağladığını anlattı.
Ayşe'nin deneyimlerini aşağıdaki videoyu izleyerek keşfedebilirsiniz!

WWF, Doğal Hayatı Koruma Vakfı

WWF, dünyanın en önemli çevre koruma kurumlarından biridir. Hedefi, dünyanın bozulma sürecini engellemek ve doğal kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanabiliyor olmasını sağlamak.
1961 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana, 12 000 koruma programı yürüten WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), şu anda yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteriyor.

WWF hakkında daha fazla bilgi edinmek için BURAYA tıklayarak resmi web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Saint Benoît Lisesi’nin Çevre Dostu Yaşam Değerleri

21. yüzyıl, daha sorumluluk sahibi, eşitlik ve dayanışma içerisinde bir dünya yaratma ihtiyacı ile çevre, toplum ve kültürü bir bütün olarak öngörmeyi gerektiriyor.
Lise yönetimi, öğrencileri, lisenin yarınları için uygun şartları oluşturmaya ve onların lisedeki yaşamlarını iyileştirmeye davet ediyor: Öğrencilerin aktif rol alacakları katılımcı bir proje!

İşte tam da bu kapsamda, Lise 4 öğrencimiz Ayşe, WWF Türkiye’de bir staj gerçekleştirdi. Bu staj, Ayşe’ye hem dünyayı hem de daha küçük bir boyutta okulunu korumak amacıyla harekete geçme fırsatını verdi.

Saint Benoît Lisesi’nin Çevre Yaşam Dostu Politikası hakkında daha fazla bilgi için, BURAYA tıklayınız.

Ayşe ile yaptığımız röportajı keşfediniz