Avrupa Gençlik Kulübü ÜALEF’te

Avrupa Gençlik Kulübü öğrencilerimiz Üsküdar Amerikan Lisesi'nde düzenlenen Eğitim Forumuna katıldı. Türkiye’nin her yerinden farklı düşünce ve karaktere sahip delegelerin güncel dünya sorunlarını değişik açılardan ele aldığı, bu sorunlara olası çözümler ortaya koydukları konferans "Türkiye gündemindeki küresel sorunlara çözüm önerileri" teması üzerinden komitelerin gerçekleştirdiği çalışmalarla tamamlandı.

Öğrencilerimizden ÜALEF İzlenimleri

“ÜALEF konferansına katılım sağladığım için çok memnunum, yeni insanlarla tanışmak dünyadaki ve ülkemizdeki güncel problemleri farklı okullardaki öğrencilerle tartışmak ve bambaşka bakış açıları görmek bana çok şey kattı. Kendi ilgim doğrultusunda sağlık komitesini seçtim ve 3 gün boyunca ülkemizdeki nitelikli doktorların ve sağlık personelinin yurt dışına gitmesinin nedenlerini ve buna yönelik alternetif çözümler aradık. 3 gün sonunda hiç tahmin etmediğim kadar yeni bilgi, düşünce ve aslında tek cümlelik basit bir sorundan yola çıkarak ne kadar kapsamlı bir neden-sonuç ve çözüm haritasının çıkarılabileceğini öğrendim.”

Ece E.

“Bilindiği üzere sadece ülkemizde değil bütün dünyada yaygın olan orman yangınları, ülkemizin akciğerleri olan ormanları olumsuz yönde etkilemekte ve bende delegesi olduğum  ÜALEF Çevre Komitesi ile bu sorunumuza çözüm aradım. 4 gün boyunca yeni bilgiler edindim, yeni arkadaşlıklar kurdum ve çok güzel anılar biriktirdim. İlk defa katıldığım EYP etkinliği olmasına rağmen kolay bir şekilde adapte oldum. Kendimi geliştirebilmemi sağlayan bir deneyim oldu. Umarım ki orada hazırladığımız çözüm taslakları hayata geçirilir ve ülkemizde karbon emisyonunun azalmasına katkım olur.”
Nisa A.