Atölye Çalışması: “Farklılıklara Saygı ve Birlikte Yaşama Kültürü”

5 Nisan 2022 Salı günü, okulumuzun Silüet Salonu’nda Milli Eğitim Müfettişi Cemil Coşkun ile “Farklılıklara Saygı ve Birlikte Yaşama Kültürü” adlı interaktif  bir çalışma gerçekleştirdik.

Etkinliği 11. sınıf öğrencimiz Elif anlatıyor:

“Bu atölye çalışmasında resimler çizerek çalışma yapmak  ve sahnede gerçekleştirilen  grup çalışmaları ve konuşmalar  bize farkındalık konusunda çok şey kattı. Farklılıkların açıklanması ve önyargıların kırılması günümüzde aşılamayan en büyük sorunlardan biri. Hoşgörü, saygı, empati, önyargı, sevgi gibi kavramların örneklerle açıklanması, bizim çok ilgimizi çekti. Bazı arkadaşlarımız etkinlikten ayrılırken bunun  bir milat olduğunu ve bundan sonra arkadaşlarının düşüncelerine daha fazla saygı duyacağını dile getirdiler.  Eminim ki hem sahnedeki öğrenciler hem seyirciler bu atölyeden sonra başkalarındaki farklılıklara, önyargısız bir bakış açısıyla bakacaklar.”