Amerika, Niagara: Buffalo ile Culinary Institute Niagara Falls Ziyareti!

Saint Benoît Lisesi, Niagara Universitesi ve Lewiston-Porter Lisesi’yle ortak çalışma içinde...

Niagara bölgesindeki Lewiston-Porter Lisesi okulumuzun Lise 2 sınıflarından 20 öğrenciyi 4 Nisan - 15 Nisan 2016 tarihleri arasında, ailelerinde misafir olmak, derslerine katılmak ve ülkenin çeşitli doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret etmek üzere davet etmiştir.
Üç gündür orada olan öğrencilerimiz bizlerle ilk izlenimlerini paylaşıyorlar !

7 Nisan 2016 :

Bugün sabah okulda buluştuktan sonra yine meşhur sarı okul servisimizle yola koyulduk. Bu sefer hedefimiz Buffalo’ydu. Orada Belediye binasını ziyaret edecektik. Çok eğlenceli geçen yolculuktan sonra nihayet Buffalo’ya vardık. Tarihi bir bina olan Belediye binasının kulesine çıkıp tüm şehri görme şansımız oldu. Ne müthiş bir manzara. Hatta uzaktan Toronto şehrinin silüeti bile göründü !Daha sonra binanın karşısında bulunan McKinley anıtına gittik. 1897-1901 arasında ABD Başkanı olan William McKinley’ın anısına dikilen bu anıttan ayrıldıktan sonra Buffalo’da biraz daha gezdik ve nihayet yine otobüsümüzle döndük. Sıra alışverişe gelmişti. Yine çok güzel bir gün çabucak bitiverdi. Bakalım yarın nasıl geçecek. Nereye mi gideceğiz ? Onu da yarın hep beraber göreceğiz !

8 nisan 2016:

Bugün sabah erkenden okulun önünde buluşup sarı otobüsümüze bindik ve Niagara’daki Gastronomi Enstitüsü olan Culinary Institute Niagara Falls’a gittik. Orada gastronomi konusunda eğitimin nasıl olduğunu yakından görme fırsatımız oldu ve sonunda pasta atölyesinde cupcake’in nasıl yapıldığını öğrendik. Amerikalı arkadaşlarımızla birlikte böyle bir çalışma yapmak çok hoşumuza gitti.

Ordan çıktıktan sonra sıra Niagara’daki Hard Rock Café’de yemek yemeye geldi. Ama programımız daha bitmemişti. Günün esas en heyecan verici kısmına yeni başlıyorduk: bu bölgenin en meşhur tabii güzelliği olan Niagara Şelalerini görmeye geldik. Ne müthiş bir manzara ama! Şelalelerin bulunduğu Niagara nehri ise güzelliği yanı sıra aynı zamanda Kanada ve ABD ‘yi birbirinden ayıran doğal bir sınır hattı oluşturmaktadır.

Sonunda yorgun ama mutlu bir şekilde otobüsümüzle okula döndük. Amerikalı arkadaşlarımızın aileleriyle birlikte geçireceğimiz haftasonu başladı bile.
Zaman ne kadar da çok çabuk geçiyor!