Alman dostlarımız bizi ziyaret ediyorlar !

2 - 8 Mayıs 2013... Grimm Kardeşlerin İzinde...

Almanya Marburg kentindeki Martin-Luther Lisesi ile 3. kez yapılan öğrenci değişim programı çerçevesinde, 13 Alman öğrenci ve 2 Öğretmen 2 – 8 Mayıs 2013 tarihleri arasında okulumuzda misafir olacaktır.

2012 – 2013 Öğretim Yılında 13 öğrencimiz Yasemin Çit ve Almanca öğretmeni Birgit Netzer-Maşooğlu eşliğinde 1 – 7 Aralık 2012 tarihleri arasında Marburg’a gitmişler ve Alman arkadaşlarının okuduğu Martin-Luther Lisesi’ni ziyaret etmişlerdi. Öğrencilerimiz Alman arkadaşlarının aileleri tarafından ağırlanmıştı.

Bu değişim programı, bu sene okulumuzda 10. sınıfta başlayan Almanca öğretimine destek olmuş ve bildikleri Fransızca ve İngilizce’yi de pratik etme imkanı sağlamıştır.

Bu sefer de Alman öğrenciler Saint Benoît öğrencilerinin aileleri tarafından ağırlanacaklardır. Ziyaretleri sırasında okulumuzda derslere katılacakları gibi, Dolmabahçe Sarayı, Aya Sofya Müzesi, Sultan Ahmed ve Rüstem Paşa Camii, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı gibi önemli tarihi yapıtları da ziyaret edeceklerdir.

Ayrıca, Aralık ayında Marburg’ta ortak olarak başlatılan « kültürlerarası masallar » projesi üzerinde çalışmaya devam edilecek. Marburg’da 2012 yılının « Grimm yılı » olarak ilan edilmesi sayesinde iki kardeş okul, iki kültürün sahip olduğu masalların karakterlerini harmanlayarak yeni masallar yaratma fikrini yaratmıştır.
Grimm kardeşler, Jacob ve Wilhelm yaşamları boyunca masallar derlemişlerdir :
Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sindirella, Kırmızı Başlıklı Kız, Hansel ve Gratel… gibi tüm önemli klasik masallar !

Alman dostlarımızın gelişini sabırsızlıkla bekliyoruz !!!!