Öğrencilerle Atölye ve Konser: Elif Çağlar

13 Ocak 2022 tarihinde okulumuz Elif Çağlar'ı ağırlıyor.

Türkiye caz sahnesinin en başarılı vokallerinden biri olan Elif Çağlar okulumuzda bir konser verecek.
Sanatçı, konser öncesi ise öğrencilerle bir vokal atölyesi gerçekleştirecek.

Sizi Silüet Salonu’nda düzenlenecek Elif Çağlar konserine davet etmekten mutluluk duyarız.
Tarih: 13 Ocak 2022, Perşembe
Saat:  19.00

Rezervasyon için Buraya Tıklayınız

 

Sağlık önlemleri kapsamında, izleyici sayısı sınırlı tutulacaktır.

Türkiye caz sahnesinin en başarılı vokallerinden biri olarak kabul edilen Elif Çağlar; İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde, caz kompozisyonu eğitimi aldı. 2006’da, caz performansı üzerine lisans üstü eğitim almak için gittiği ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olduğu New York, Queens College bünyesindeki “The Aaron Copland School of Music”ten ödülle mezun olan ilk Türk oldu.

Geniş kitlelerce beğeni toplayan, “nu-DC Records” etiketli “M-U-S-I-C” isimli albümü, Türkiye müzik tarihinde bir caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı, ilk İngilizce beste albümüdür. Radyo Boğaziçi Müzik Ödüllerinde üç defa “En İyi Caz Müzik Sanatçısı” ödülünü alan ve Türk caz sahnesinin en önemli isimleriyle çalışan Çağlar, ikisi dünyaca ünlü Amerikalı ve İtalyan caz müzisyenleriyle olmak üzere dört albüm çalışmasına imza atmıştır ve farklı tarzlarda eserler yayınlamaya devam etmektedir.

Elif Çağlar’a 13 Ocak’ta sahnede piyanoda Çağrı Sertel, bas gitarda Eylem Pelit, davulda Ediz Hafızoğlu eşlik edecek.

Elif Çağlar konser öncesi öğrencilerle buluşarak bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Atölye çalışmasında Çağlar, cazın en önemli unsuru olan doğaçlamaya odaklanacak ve bazı armoniler üzerine katılımcılarla keyifli çalışmalar yapacak. Ayrıca caz vokal ile ilgili bir soru cevap kısmı da olacak. Ses tekniğinden yorumlamaya pek çok konuya da kısaca değinilecek.

X