Yaşasın Okullar Açıldı! Hazırlık ve Lise 1 Öğrencileri ve Velileri için Özel Bir Okul Açılış Günü

Mükemmel Bir Ders Yılı Diliyoruz!

Coşkulu ve sabırsız... Hazırlık ve lise 1 öğrencilerimiz, pırıl pırıl güneşli bir günde büyük bahçedeydiler.
Işık saçan, mutlu yüzler, dikkatli veliler ve herkesle, ilgili bir biçimde tek tek ilgilenen öğretmenler.
Bugün, okulların açıldığı gün!
Heyecan dolu anlar!

Uzun Süredir Beklenen Yeni Bir Ders Yılı, Yeni Bir Aşama…

Büyük gün geldi… 2 Eylül Perşembe günü, hazırlık ve lise 1 öğrencileri okula başladı. Sabah, hazırlık sınıfları, öğleden sonra ise lise 1 öğrencileri için olmak üzere, iki ayrı aşamada gerçekleştirilen bir okul açılış günü düzenlendi.
Heyecan ve coşku bizlerleydi…
Öğrencilerin ve velilerin, uzun aylar süren bir bekleyişin ardından hiçbir zaman unutmayacakları bir gün.
Büyük gün!

Karşılama Konuşmaları ve  Umut Dolu Sözcükler 

İlk törende, Saint Benoît Lisesi’nin yeni müdürü Sayın Sébastien Masin, velilere ve öğrencilere, oldukça motive edici bir konuşmayla seslendi:

« Eğitim kadromuzun ve kimileri, bugün de yanınızda olan arkadaşlarınızın sıcak karşılamaları sayesinde, çok kısa süre içerisinde, kendinizi, Saint Benoît Ailesi adındaki bu güzel ve büyük ailenin bir parçası olarak hissedeceksiniz. Peki, Saint Benoît Ailesi kimdir? İngilizce kavga edip, Türkçe barışabilen ve Fransızca sevebilen, üç dilli bir ailedir. Evet, fazlasıyla titiz bir aile, fakat cumhuriyet değerlerinin ve insanî değerlerin birleştiği, her bireyinin, diğerine saygı duyarak, kendinden en iyisini vermesini sağladığı bir aile.     

Bugün, bizlere, artık tam anlamıyla çocuk olmayan, fakat aynı zamanda erişkin de olmayan çocuklarınızı emanet ediyorsunuz. Sahip olduğunuz en kıymetli varlıkları, Karaköy’deki büyük okula, bizlere emanet ediyorsunuz. Önümüzde, el ele, çocuklarınızı, çocuklarımızı büyütmek, kurum projemiz kapsamında, onların, her boyutuyla insanî, kişisel ve meslekî başarıya ulaşmalarını ve aynı zamanda, Bütünsel Eğitim Projemiz sayesinde, onların, dengeli, başarılı, sorumluluk sahibi birer erişkin olmalarını da sağlamak için 5 yıl var. Değerli veliler, güveniniz için teşekkür ederim. »

Daha sonra, Türk Müdür Başyardımcısı Serhat Yalamanoğlu söz aldı ve öğrencilere, şu sözlerle seslendi:

« Sevgili Gençler,
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük asker, büyük devlet adamı, geleceğe, bugüne dair görüşlerinin isabetiyle özellikle gençlerimize daima ilham veren Mustafa Kemal Atatürk’ün idealize ettiği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişmeniz; Atatürk ilke ve inkılaplarına, laik ve demokratik Cumhuriyete bağlı bireyler olacağınıza inancım tamdır. Ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya kaldığı veya kalacağı sorunları aklın ve bilimin ışığında çözebilmeniz için okulumuzun Saint Benoît Lisesinin, sizlere gereken donanımı vereceğine, vatan sevgisini, millet aşkını, aşılayacağına hiç şüpheniz olmasın. »

Zengin ve Çeşitli Bir Program 

Velilerin, kantin, servis gibi farklı konularda bilgi edinmelerini sağlayan, büyük avluda gerçekleşen sıcak bir karşılamanın ardından, müdür yardımcıları ve Saint Benoît Lisesi’nin gönüllü öğrencilerinin rehberliğinde, okul içinde bir gezi düzenlendi. Hep bir arada, sıcak dakikalar paylaşmak üzere Cennet bahçesinde verilen bir molanın ardından, sabah programı, katılamayan velilerin de izleyebilmesi amacıyla Youtube üzerinden canlı yayınlanan bir bilgilendirme toplantısıyla sona erdi.

Lise 1 Velilerine Yönelik Bir Öğleden Sonra

Güneşli bir öğleden sonra, lise 1 öğrencileri ve velileri, bu kez, okulumuzun eğitim kadrosu tarafından karşılandı. Öğrenciler, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştukları için mutlu ve motivasyon doluydular.

Tören esnasında, Sébastien Masin, sıcak bir ses tonuyla, lise 1 öğrencilerine ve velilerine seslendi:

« Değerli Öğrenciler,
Ağırlıklı olarak uzaktan derslerle yürütülen ve sadece birkaç defa okula geldiğiniz, oldukça tuhaf bir yılın ardından, nihayet, tarihî binalarla çevrili bu büyük avluda, yeni bir ders yılını karşılamak için  toplandınız. Sevgili öğrenciler, heyecanlanmayın, çok kısa süre içerisinde, bu dekor, sizin günlük yaşamınızın bir parçası olacak. Eğitim kadromuzun ve kimileri, bugün de yanınızda olan arkadaşlarınızın sıcak karşılamaları sayesinde, çok kısa süre içerisinde, kendinizi, Saint Benoît Ailesi adındaki bu güzel ve büyük ailenin bir parçası olarak hissedeceksiniz.

Değerli Veliler,
Nihayet, sizleri, ‘’Karaköy’deki büyük okulda’’ karşılayabiliyoruz. Önümüzde, el ele, çocuklarınızı, çocuklarımızı büyütmek, kurum projemiz kapsamında, onların, her boyutuyla insanî, kişisel ve meslekî başarıya ulaşmalarını ve aynı zamanda, Bütünsel Eğitim Projemiz sayesinde, onların, dengeli, başarılı, sorumluluk sahibi birer erişkin olmalarını da sağlamak için 4 yıl var. Değerli veliler, güveniniz için teşekkür ederim. »

Konuşmaların yapıldığı törenin ardından, hazırlık sınıfları için düzenlenen programa benzer bir program, Lise 1 öğrencileri ve velileri için de gerçekleştirildi.

3 Eylül Cuma günü, aynı şekilde, diğer seviyelerden öğrencileri karşılamanın da mutluluğuna eriştik.
Türk Müdür Başyardımcısı Serhat Yalamanoğlu’nun konuşmasından bir bölüm:

« Sevgili Gençler,
2021 yılında hepinizin çok sevdiği iki yöneticimizi okul müdürümüz M. Pierre GENTRIC’i ve okulumuzda çok uzun yıllar öğretmen, müdür yardımcısı ve Türk Müdür Başyardımcısı olarak çalışan Serdar GÜNEYSU’yu emekliliğe uğurladık. Okulumuza önemli katkılar sunan her iki yöneticimizi de sizlerin adına da sevgiyle ve saygıyla selamlıyor ve yeni hayatlarında mutluluklar diliyorum. Serdar Beyin güleryüzünü ve babacan yaklaşımını çok özleyeceğiz. M. Gentric’in yeni bir soluk verdiği eğitim projemizin çıtasını sizlerle birlikte daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyorum.

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkemize ve insanlığa faydalı, sorumluluk sahibi gençler olarak yetiştiğiniz bu kurumda Saint Benoîtlı olmanın gururu ve farklılığıyla ülkemizin daha aydınlık günlere kavuşması için umudumuz olduğunuzu sizlere hatırlatmak istiyorum. »

Değerli veliler, değerli öğrenciler, sizlerin gülüşlerini ve alkışlarını duyduğumuz için o denli mutluyuz ki. Bilin ki, siz olmadan, Saint Benoît Lisesi, sadece bir taş yığını olurdu.

Hepinize mükemmel bir ders yılı dileriz!

X