7. Uluslararası Dijital Bahar (UDB 7)

26-27 Şubat 2021 | FLE-DNL (Fransızca Yabancı Dil-Fransızca okutulan, dil dersi olmayan dersler) ve Hibrit eğitim

Saint Benoît Lisesi, 7.Uluslarası Dijital Bahar Etkinliğini, 26 ve 27 Şubat 2021 tarihlerinde, Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK), Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Uluslararası Fransa Pedagojik Çalışmalar Merkezi (FEI-CIEP), Pedagojik Destek ve Araç Ağı (CANOPE) ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) işbirliğiyle, çevrimiçi olarak gerçekleştiriyor.

Bir çok ülkenin katılımı, 20 civarı iş ortağı, bu etkinlik için ayrılmış sanal bir alan ve dijital eğitim sektörüne ilişkin bir çok yenilikle yeniden, uluslarası boyutta bir çalışma. Her sene olduğu gibi, UDB, bu sene de, farklı üniversite, enstitü, lise ve ilkokullara mensup öğretmen ve öğrencileri, kendilerine, beşerî bilimler alanında Fransızca yayınlanan araştırma dergisi Synergies Turquie ’de makale yayınlama fırsatı sunarak, bir araya getirecek.

Dijital Bahar Etkinliklerimizin, bu kez “çevrimiçi” olarak gerçekleşecek olan yedincisi, “FLE-DNL (Fransızca Yabancı Dil-Fransızca okutulan, dil dersi olmayan dersler)” ve “Hibrit eğitim” temalarını kapsayacak. Etkinlik boyunca; Disiplinlerarası eğitim, çevrimiçi öğrenim, hibrit sisteme geçiş, Erasmus+, hekaton, makine öğrenim ve nörolinguistik gibi bir çok güncel konu ele alınacak.

1. Sanal Bir Alan: UDB7’de Bir Yenilik; Dijitali!

UDB Etkinliği boyunca, bilgisayardan 3 boyutlu olarak veya akıllı telefonunuzu kullanarak, bir sanal gerçeklik başlığı sayesinde, tamamen kendinizi içinde hissedeceğiniz bir sanal alan mevcut olacak. Kendi sanal avatarına sahip bu alan, diğer katılımcılarla ve konuşmacılarla da sosyalleşmeyi sağlıyor. Ayrıca, İş ortaklarımızın sanal standlarını ve 360 derece bir açıyla Fransız Sarayı’nın içini gezmek de mümkün olacak.
Maskotumuz Dijitali, bu sanal alanın merkezinde yer alacak ve sizlere, en iyi ve dinamik bir deneyim yaşatmak amacıyla, farklı içecekler ve danslar sunacak.

2. FLE-DNL (Fransızca Yabancı Dil-Fransızca okutulan, dil dersi olmayan dersler) ve Hibrit eğitim

Türkçe çeviri eşliğinde Fransızca olarak gerçekleşecek açılış konuşmasını, 26 Şubat Cuma günü, Uluslararası Fransa Pedagojik Çalışmalar Merkezi (eski CIEP) Program sorumlusu ve Fransız dili departmanı, uzmanlık ve kalite birimi yetkilisi Véronique Boisseaux gerçekleştirecek.
Cumartesi günü ise, diğer konuşmayı BAU (Bahçeşehir Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz gerçekleştirecek.
Ludomag yayın müdürü ve Ludovia Monde geliştirme sorumlusu Eric Fourcaud tarafından yönetilecek ve Ludovia’nın Belçika, Fransa, Kanada ve Katar temsilcilerinin de bulunacağı bir yuvarlak masa, Ludovia Üniversitelilere ayrılacaktır.

Konuşmacılar:

• Khan Academy Türkiye Direktörü ve Okul Destek Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Alp Köksal
  • Fransız Dili İşbirliği Ataşesi Vincent Brousse
  • Nörolinguistik yaklaşım eğitmenleri Olivier Massé ve Steeve Mercier
  • FLE-DNL (Fransızca Yabancı dil- Fransızca okutulan, dil dersi olmayan dersler) alanında, araştırmacı, uzman öğretmen Marjorie Pégourié-Khellef
  • Erasmus+ Projesi ve Glove-reporters öğrencileriyle Medya, bilgi işlem ve Avrupa vatandaşlığı eğitimi alanında çalışan Romanya, Fransa ve Belçika’dan gelen uzmanlar
  • UDB6’da, IATHON’da galip gelen öğrenciler
  • CANOPE’den (Pedagojik Destek ve Araç Ağı) uzmanlar ve sınıfta gerçekleştirilmiş dijital deneyimlere ilişkin sunum yapmak amacıyla, dijital eğitim alanında hizmet veren şirketler.

Bu iki gün boyunca, yenilikçi dijital deneyimler, ana ekseninde öğretici bir boyut ve paylaşma yer alan bir rekabet dinamiği içerisinde, katılımcılara sunulacaktır.

3. Sunum Başvuruları

7.Uluslararası Dijital Bahar (UDB) Etkinliği sırasında, sınıfta gerçekleştirilebilecek bir dijital deneyim (Fransızca veya Türkçe) sunmak için doldurmanız gereken forma, aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Not: 10 Ocak 2021 tarihinden sonra sunum başvurusu kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU FORMU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Etkinlik programı ve genel katılımcı formu, 2021 Ocak ayının sonunda yayınlanacaktır.

4. Geçmiş Etkinlikler:

— 6.Uluslararası Dijital Bahar Etkinliğimize ait özet görüntülere ulaşmak için BURAYA tıklayınız.
Uluslararası Dijital Bahar Konu Etiketleri: #numistanbul#sbdijitalbahar