7.Uluslararası Dijital Bahar- UDB 7

FLE-DNL ve Hibrit Eğitim - ÖZET

Saint Benoît Lisesi ve Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK), 26 ve 27 Şubat 2021 tarihlerinde, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Uluslararası Fransa Pedagojik Çalışmalar Merkezi (FEI-CIEP), Pedagojik Destek ve Araç Ağı (CANOPE) ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) işbirliğiyle, 7.Uluslararası Dijital Bahar Etkinliğini çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.Etkinliğin açılışında, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve Eğitimde işbirliği Ataşesi Bruno Delvallée, UDB’nin, günümüz koşullarına uygun yenilikçi niteliklerinin altını çizdiler.

Tam Bir Dijital Dönüşüm

7.UDB’nin en büyük yeniliği, etkinlik boyunca, sanal bir alanın mevcut olmasıydı. Kendi sanal avatarına sahip bu alanda, maskotumuz Dijitali’nin bizleri dansa veya , Saint Benoît Lisesi’nin Silüet Salonu’ndaki bir konser programınıbdev bir ekranda izlemeye davet ettiği bir café ortamında, diğer katılımcılar ve konuşmacılarla sosyalleşmek mümkündü.

Daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız

10 sponsorumuzun ve 21 iş ortağımızın standları, okulumuzun sanal gerçeklik kulübü öğrencilerinin birlikte tasarladıkları, her sene, UDB’nin gelenekselleşmiş açılış akşamının düzenlendiği Fransız Sarayı’nın içini 360 derecelik bir açıyla gezme imkanı sunan, tarihi bir alanda bulunmaktaydı. 

Daha fazla bilgi için BURAYA tıklayınız

10’larca ülkeden 70 konuşmacının (öğretmenler ve öğrenciler) Fransızca ve Türkçe olarak gerçekleştirdiği sunum atölyelerini, tüm kıtalardan, kayıt yaptırmış 850 kişi arasından yaklaşık 200 kişi, Zoom uygulaması aracılığıyla izledi. 

Tamamen Günümüz Şartlarına Uyarlanmış Bir İçerik

Uluslararası Fransa Pedagojik Çalışmalar Merkezi Program sorumlusu ve Fransız Dili Bölümü, Uzmanlık ve Kalite Birimi Yetkilisi Véronique Boisseaux tarafından gerçekleştirilen açılış konferansıyla başlayan çevrimiçi 7. UDB etkinliğinin temalarından birisi “FLE-DNL” idi.

İkinci tema olan “Hibrit Eğitim” konusu ise, Cumartesi günü, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz tarafından gerçekleştirilen açılış konferansında ele alındı. 

Disiplinler arası eğitim, çevrimiçi öğrenim, hibrit sisteme geçiş, Erasmus+, hekaton,makine öğrenim, nörolinguistik, sanal gerçeklik, oyun, beceriye göre değerlendirme, çiftdillilik ve medya eğitimi gibi, gündemdeki, bir çok farklı konuya yer verildi.  

Hepinize teşekkür ediyor ve önümüzdeki yıl, 2022 yılının şubat ayının sonunda gerçekleştireceğimiz, FLE-DNL ve dijital yenilikler temalı 8.Uluslararası Dijital Bahar’a bekliyoruz. 

Sosyal Medya Hesaplarımızda Etkinliğimize Dair Görüntüler

Instagram : @sbcdrn  https://www.instagram.com/sbcdrn/ 

Twitter : @sbcdrn https://twitter.com/sbcdrn 

Facebook : @sbcdrn https://www.facebook.com/sbcdrn 

X