7. Fen Bilimleri Festivali “Fosil Çağından Günümüze”

7. Fen Bilimleri Festivalimiz 14-18 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında Saint Benoît Lisesi'nde!

Her sene olduğu gibi bu sene de, bu yılki temamız olan ‘’Fosil Çağından Günümüze Bilim’’ konusu kapsamında, yarışmalar, deneyler, konferanslar ve bilim ve teknolojiyle bağlantılı deneylerle dolu geniş ve kapsamlı bir program öğrencileri bekliyor.

Aktif bir pedagoji anlayışı içerisinde, öğrenciyi, öğrenmenin merkezine konumlandıran bir Fen Bilimleri Festivali!

Projemizin pedagojik anlayışı, öğrencinin becerilerini ve yeteneklerini geliştirmek ve öğrenmeye olan ilgisini arttırmak amaçlı olarak, bilim alanınına önem verir. Hem bu festival, hem de dersler esnasında öğrenci, bilimsel bir ortamın içerisinde yer almaktadır. Yöntem, öğrencinin aktif bir pedagojiye dahil olmasını sağlayacak  didaktik durumlar yaratmaktan oluşmaktadır.

Yedinci kez düzenlenen Fen Bilimleri Festivalimiz, bu sene özellikle, Saint Benoît Lisesi’nin fen öğrenimine önem verme politikasının ve buna bağlı olarak fen derslerine verdiği önemin altını çiziyor. Her sene olduğu gibi, bu sene de bilimsel etkinliklerimize çok fazla sayıda öğrencimiz katılacak, zaten bu etkinliklerin baş rollerinde bizzat öğrencilerimizin kendileri bulunmakta…Öğrenciler, kimilerinde dijitalden de yararlanacakları birçok ilgi çekici, eğlenceli ve interaktif deneye katılacaklar.

Etkinlik boyunca, Saint Benoît Lisesi’nin Bilim ve Teknoloji Zümresi, özellikle bilimin günlük yaşamımız içerisinde karşımıza çıkan yönlerini vurgulayan deneyleri ve etkinlikleri sunmaktan mutluluk duymaktadır.

Farklı seviyelere yönelik düzenlenen atölye çalışmalarında, bilimin, birçoğu günlük yaşantımızda da karşımıza çıkan çeşitli alanlarına ilişkin çalışmalar sunulacak:

• Fosiller üzerinde incelemeye giriş,
  • İTÜ’den (İstanbul Teknik Üniversitesi) Zeynep Camtakan’ın vereceği bir konferansla sonlanacak nükleer enerjinin keşif süreci,
  • Kimya ve fizik deneyleriyle ilgili ‘’Genially’’ Yarışması,
  • Kodlama,
  • Yapay zekâ,
  • Mendeleyev’in periyodik tablosu,
  • Münazara,
  • Polimer üretimi,
  • FabLab (Robotik laboratuvarı),
  • Kahoot,
  • Aromaterapi atölyeleri,
  • Özyeğin Üniversitesiyle moleküler mutfak üzerine deneyler,
  • Robotik atölyeler

Ayrıca, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde gerçekleştirilen deneylerin üzerinde duran, disiplinler arası bir oyun olan  ‘’Kaçış oyunu’’ da etkinliklerin arasında yer alıyor.

Bilim kültürü geliştirmek! Okulumuzun her seviyesinden tüm öğrencileri ilgilendiren bir etkinlik olan Fen Bilimleri Festivalimizin hedefi bu!

Festivale ilişkin zengin içeriği keşfetmek için BURAYA tıklayın!