2020 Silüet Müzikal Açıdan Sıcak Bir Yıl Müjdeliyor

Silüet 2020 Yılını Pozitif Ritimlerle Süslü, Kalpleri Isıtan ve Neşe Veren Bir Konserle Karşıladı

Saint Benoît Lisesi’nin yeni yıl konserinde sahnede çağdaş Türk cazının ünlü müzisyenlerinden oluşan beşli eşliğinde şarkıcı İpek Dinç vardı…
Önder Focan eşliğinde etkileyici sesiyle İpek Dinç!
Silüet’in sahnesinde saksofonda Yahya Dai, gitarda Önder Focan, piyanoda Kaan Bıyıklıoğlu, basta Baran Say, davulda ise Kann Cihangirli’nin yer aldığı ve caz tutkunlarının beğeniyle izlediği bir grup!

Tüm Müzik Türleri Arasında En Demokratik Olanı Caz!

Dinlemek, birbirini karşılıklı olarak anlamak, saygı duymak, gevezeliğe varan cümleler kurmak, ya da ağırbaşlı bir sessizliğe gömülmek caz müzisyeninin özellikleri arasında….

Yeni Yıl Konseri için Mutluluk, Huzur, Barış Dilekleri

Açılış konuşması sırasında Okul Müdürü Pierre Gentric, Silüet Salonunun dünya müziklerine adandığının ve cazın da sahip olduğu zenginlik sayesinde bir dünya müziği, evrensel bir müzik türü  olmayı hak ettiğinin altını çizdi ve konserin bu kavramın mükemmel bir örneği olduğunu ifade etti.

Okul Müdürü ve Türk Müdür Başyardımcısı hep birlikte salonu dolduran seyircilere, öğrencilere ve ailelerine yeni yıl için mutluluk, huzur, barış ve neşe temennilerini sundular… Yeni yıla girerken güzel bir caz konserinden daha iyi bir armağan olabilir mi? Adeta, 2020 yılını neşenin ve mutluluğun renkleriyle boyamaya davet eden yaşam dürtüsü tadında bir konser!

İpek Dinç’in Sesi Heyecanlı Dinleyici Topluluğunu Büyüledi

Saint Benoît Lisesi’nin dostları ve sadık takipçilerinin doldurduğu salon konser başlar başlamaz müzisyenlerin nefis bir örneğini sunduğu saygı ve karşılıklı anlaşma üzerine kurulu bir diyaloğun hakim olduğu keskin ritimli parçaların titreşimleriyle “salınmaya” başladı. Piyano-bas-davul üçlüsünün altyapısını desteklediği tenor saksofon ve gitarın melodik cümleleri şarkıcı İpek Dinç’in parlak ve tutkulu sesini sırtlıyor… Kimi zaman akıcı, parlak, berrak ve tatlı kimi zaman keskin, güçlü, boğuk ve derin bir ses…

Thelonius Monk’tan Horace Silver’a, Ray Charles’a Uzanan Baş Döndürücü Notalar

Thelonious Monk’tan Horace Silver’a ve Ray Charles’a uzanan zengin repertuar hem müzisyenlere hem de soliste ustalıklarını gösterme şansı tanıdı. Birlikte aynı sahnede çalma arzusu ve mutluluğu aynı zamanda grubun imzası da olan yüksek kalitede bir icra dinlememizi sağladı. İpek Dinç dinleyicilerle yakın, sıcak ve samimi bir diyalog kurdu.

Saygılı Bir Diyalog Üzerine Kurulu Örnek Bir Konser… Sanki 2020 için Umut Vaat Eder Gibi

Silüet seyircileri müzisyenler arasındaki maalesef insanlar arasında giderek kaybolan örnek bir diyaloğa şahit oldular: kendi arzusuyla bir diğerine sözü bırakma, çalan müzisyeni saygıyla dinleme, grubun birlikteliğine katkıda bulunmak için tam gerektiği zaman gerektiği kadar çalma…

Müzisyenlerin sahne üzerindeki bu yapıcı diyaloğu, aralarındaki sessiz anlaşma, dingin bir uyuma götüren sarsılmaz kararlılıkları, müzikseverlere, bir Türk atasözünün ifade ettiği gibi ruhun gıdası olan müzik sayesinde daha iyi bir dünyanın mümkün olduğuna dair umut veriyor.

X