Yurtiçi Üniversite Tanıtım Fuarı

Türkiye'nin Seçkin Üniversiteleri ile Çevrimiçi Buluşma

Üniversiteye Doğru projemizin en büyük etkinliklerinden biri olan Yurtiçi Üniversite Tanıtım Fuarı, 12 okulun katılımı ile çevrimiçi olarak gerçekleşti. 4 günlük bir program ile sunduğumuz fuarımıza tüm seviyelerden öğrencilerimiz ve velilerimiz davetli idi.

Gelenekselleşen Bir Fuar:

Rehberlik Servisi’nin sene içinde gerçekleştirdiği pek çok tanıtım etkinliğinin sonuncusu olarak düzenlenen, yıllardır bir gelenek haline gelmiş olan Yurtiçi Üniversite Tanıtım Fuarı, 16-17-18-24 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşti.

Google Meet üzerinden, saat 16.00-19.00 arasında, 30’ar dakikalık oturumlar şeklinde planlanan fuarda 12 üniversitenin tanıtım yetkililerini ağırladık.  Kısa birer sunum ile okullarını tanıtan yetkililer, son 10 dakikada da soruları cevaplandırdı.

Öğrencilerin Gözünden Değerlendirme:

Etkinliğimize katılan pek çok üniversitenin, tanıtım için öğrencilerinden de destek aldıklarını gördük. Böylece okulları, oradan eğitim alan kişilerin gözünden görme, tanıma imkanı bulduk. Tanıtıma katılan üniversite öğrencilerinin bazıları Saint Benoit Lisesi mezunu idi. Bu da, okulumuz için bu etkinliğe daha özel bir anlam kattı.

Aşağıdaki listede, üniversitelerin isimlerine tıklayarak tanıtım videolarını izleyebilirsiniz. Bu sene etkinlikte yer alamamış olan, geçen seneden elimizde video kaydı bulunan okulları da listenin alt kısmına ekledik.

Katılan tüm üniversite temsilcilerine ve öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ederiz.

Koç Üniversitesi
İTÜ
İstanbul Üniversitesi
Bilgi Üniversitesi