Yurt Dışı Üniversite Tanıtım Fuarı

Üniversiteye Doğru Projesi -Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları-L2-L3-L4

10-18 Ekim tarihlerinde; “Yurt dışı Üniversite Tanıtım Fuarı”mız Lise 2, 3, ve 4. sınıf öğrenci ve velilerine yönelik toplam 5 ülke tanıtımı ile gerçekleştirildi. Kanada, İngiltere, Hollanda, İtalya ve Amerika sunumlarının yapıldığı çevrimiçi oturumlara ilgi yoğundu.

Her gün ayrı bir oturum olarak planlandı…

Yurt dışı Üniversite Tanıtım Fuarı, bu sene üniversite başvurularını yapacak olan Lise 4. sınıflar için “Campus France” konferansı ile başladı. 30 Eylül Cuma günü Campus France İstanbul yetkilisi Sayın Serpil Gün, çevrim içi bir oturumda konuğumuz oldu ve Fransa’daki üniversite sürecini öğrencilerimize ve velilerimize aktardı. Bu oturumun bir benzeri, ileriki tarihlerde diğer seviyeler için de organize edilecek.

10-18 Ekim tarihleri arasında da, öğrencilerimizin Fransa dışında en çok ilgi gösterdiği ülkeler olan Hollanda, İtalya, İngiltere, Kanada ve ABD ile ilgili uzmanlar, her gün ayrı bir çevrim içi oturumda bizlerle buluştular. 3 seviyenin öğrencileri ve velilerinin davetli olduğu bu oturumlarda konuşmacılar temsil ettikleri ülkelerin üniversite sistemini, sunumlar eşliğinde bizlere aktardılar. Oturumlar soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Öğrenci ve velilerimiz de soruları ile konferansa katkıda bulundular…

“Kanada’da üniversite eğitimi almanın Amerika, Kıta Avrupası ve Avrupa’ya göre ne gibi avantajları var? Neden Kanada tercih edilmeli?”, “Hollanda’da Tıp, Diş Hekimliği önerir misiniz? Şartları nasıldır?”, “Burs alma koşulları nelerdir ve burs alabilmek için akademik başarının yanı sıra öğrenci ne gibi çalışmalar yapmalıdır?”, “İngilizce Business okumak için İtalya tercih edilmeli mi? Neden?”, “İngiltere’de Foundation okumadan direk 1. sınıfa başlamak için hangi koşulları yerine getirmek gerekir?”  gibi sorularıyla öğrenci ve velilerimiz konferansımıza katkıda bulundular. Herkese katılımları için teşekkür ediyoruz.

Kanada Sunumu

İngiltere Sunumu

İtalya Sunumu

Hollanda Sunumu

ABD Sunumu (ABD tanıtımının bu sene oturum kaydı bulunmamaktadır. Ekte yer alan, geçen seneye ait kayıttır.)