Yerleştirmeye Esas Nakil İşlemleri Duyurusu

MEB, kayıt döneminin sona erdiği tarih ile öğretim yılı başlayana kadar geçen döneme “Yerleştirmeye Esas Nakil Dönemi” adını vermektedir. Bu dönemle ilgili olarak, aşağıdaki bilgilendirme metnine dikkatinizi çekmek isteriz.

Okulumuza Hazırlık sınıfına kayıt işlemi gerçekleştiğinde yeni kaydolan öğrenciye geçici bir lise okul numarası verilir. Ortaokul numarası ile giriş yapamadığınız anda lütfen acilen lisemize başvurarak geçici lise okul numaranızı öğreniniz.

Merkezî Sınav Puanıyla kayıt alan resmî okula nakil

1) MSP ile kayıt alan bir resmî okula nakil yaptırmak isteyen veli aşağıdaki adrese giderek tercih işlemini internet üzerinden kendisi yapacak, mezun olduğu ortaokula veya bir başka ortaokula giderek bu talebini onaylatacak ve bir belge alacaktır. (İşlem iptal edilmek istenirse yine işlemin onaylatıldığı okula gidilmelidir.)

https://e-okul.meb.gov.tr/ (Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme ­Kılavuzu 2018’in 1.3.n maddesine göre “Yerleştirmeye esas nakil başvuruları tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabilecektir.” ve 1.3.o maddesine göre “Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır.”)

2) Nakil başvurusu yapılırken geçici lise okul numarası dışındaki tüm sorular mezun olunan ortaöğretim kurumuna yöneltilmelidir.

3) Nakil talepleri 06 Ağustos 2018 tarihinden itibaren 4 hafta boyunca MEB tarafından değerlendirilecektir.

4) Nakil başvurusu sadece başvuru yapılan hafta süresince geçerlidir. Nakil gerçekleşmezse ve nakil başvuruları devam ediyorsa bir sonraki hafta yeniden başvuru yapmak gerekir.

Merkezî Sınav Puanıyla kayıt alan özel okula nakil

1) MSP ile kayıt alan bir özel okula nakillerde veli öğrencinin o anda kayıtlı olduğu okula dilekçe verecek ve nakil başvurusu bu okul idaresi tarafından e-okul sisteminin ilgili modülünden yapılacaktır.

2) Yerleştirmeye esas 1. Nakil Dönemi sonuçlarının ilan tarihi olan 13 Ağustos 2018 tarihinden itibaren her cuma günü, yaklaşık olarak saat 12.00 – 17.00 arası nakil talepleri başvurulan okul idaresi tarafından değerlendirilecek, kabul veya ret işlemi gerçekleştirilecektir.

3) Nakil başvurusu sadece başvuru yapılan hafta süresince geçerlidir. Nakil gerçekleşmezse ve nakil başvuruları devam ediyorsa bir sonraki hafta yeniden başvuru yapmak gerekir. (MEB herhangi bir geribildirimde bulunmamaktadır. Başvuru sonucu, veli tarafından e-okul üzerinden takip edilmelidir.)

* Bir başka okula nakil işleminiz gerçekleştiğinde, sıra bekleyen velileri mağdur etmemek için lütfen o anda kayıtlı olduğunuz okula acilen haber vermeyi ve kaydınızı vakit kaybetmeden çekmeyi ihmal etmeyiniz.