Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele

Sayın Orhan Kural Lise'de... "Çevre Dostu Yaşam" Projemiz...

Hepimizin bildiği gibi, günümüz dünyasında çevre problemleri acilen çözüm beklemektedir.
Buzulların erimesi, toprak erozyonu, orman yangınları gibi olaylar karşısında birey olarak hepimizin yapması gereken bazı davranışlar mutlaka vardır. Bu da ancak toplumda çevre bilincinin gelişmesiyle mümkün olabilir.

Biz de Saint Benoît Lisesi olarak “Çevre dostu yaşam” sloganıyla hareket ederek çevre konusunda sürekli çalışmalar yapmaktayız.

Bu çerçevede öğrencilerimizi bilgilendirmek için İstanbul Teknik Üniversitesinden, değerli çevreci bilim adamı Sayın Orhan Kural’ı 26 Şubat Pazartesi günü “Yaşanabilir Çevre için Elele” adlı konferans için okulumuzda ağırladık. 14 dile tercüme edilen “Dünya için Bir Şey Yap!” adlı kitabın yazarı olan Orhan Kural, etkileyici ve ikna edici konuşmalarıyla, günümüz dünyasının temel sorunları konusunda öğrencilerde farkındalık yarattı ve basit ama etkileyici çözüm önerilerinde bulundu.

Amacımız çevre problemlerine duyarlı ve sorunların kaynağını bilen gençler yetiştirmektir. Gençlerimizi bu şekilde eğiterek, herkesin geleceği için çözüm üretmekte daha istekli ve donanımlı olacaklarını biliyoruz.

Çevre Dostu Yaşam projemizi daha yakından tanımak için BURAYA tıklayınız.

Çevre dostu olmak, sorumlu ve dayanışmaya açık bir vatandaş olmaktır.