Veloturk Gran Fondo Çeşme’ye katıldık

Bisiklet yarışında çocukların hayalini gerçekleştirmek için pedal çevirdik

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 6’ncısı düzenlenen Velotürk Gran Fondo Çeşme by Carraro bu yıl 5-6 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşti.

Altıncı yılında başarısıyla tüm dünyada adından söz ettiren Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro, 4 kıtada 20 yarışı kapsayan Gran Fondo World Tour ® takvimine alındı. 13 ülkeden 1.159 bisiklet tutkununun mücadele ettiği yarışmada öğrencilerimiz pedallarını “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesi için çevirdi. Kurucuları arasında mezunlarımız Arda Türkmen ve Berkem Ceylan’ın da yer aldığı Veloturk aracılığıyla çocukların bisiklet hayallerine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadık.  Bu zorlu parkurda güzel bir amaç için pedal çeviren tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Öğrencimizin kaleminden:

4 Kasım Cuma sabahı, çoğu öğrenci okula giderken yarış grubumuzla otobüsle İzmir’e gitmek üzere yola çıktık. Gran Fondo Çeşme yarışına kaydımızı yaptırarak, bağışlarımızın her biriyle bir çocuğun bisiklet almasına katkı sağlamanın mutluluğuyla hem spor hem de sosyal yardımlaşma organizasyonunun içinde yer almanın heyecanı vardı içimizde.

5 Kasım’da ise herkes yarış kitlerini aldı, bisikletlere bakım yapıldı ve güzel bir gece uykusuyla beraber sonraki güne hazırlık yapıldı. Böylece Çeşme’yi tanıma fırsatını elde ettik.

6 Kasım sabah erkenden yarış alanına gidildi, takım ruhuyla herkes heyecanlanmıştı. Yüzlerce bisiklet start aldı ve zorlu yarış başladı.

Tabii ki de yarış sonrası topluca kumrular yendi ve herkes spor yapmanın sevinciyle sohbet etti. Uzun ve zorlu yokuşlarda yorulan ama pes etmeyen arkadaşlarımı, öğretmenlerimi  tebrik ediyorum.

Damla-11 D