Velilerimize Yönelik Dijital Okul Çantası !

Moodle ve Google Classroom formasyonu... Zirveye ulaşmak için !

Saint Benoît Lisesi, Aile ve Lise’nin el ele yol alarak Çocuğu Başarı Üçgeninin zirvesine taşıdıkları bir eğitim sistemi sunmaktadır. İşte bu bağlamda dijital okul çantamızı velilerimize açıyoruz !
Bu buluşmanın amacı, velileri dijital çalışma ortamı hakkında bilgilendirerek, bu ortamın pedagojik katkısını görmelerini sağlamaktır.
1 Kasım 2016 Salı günü gerçekleştirilen Dijital Sınıf Keşfine yaklaşık 100 veli katıldı.

Saint Benoît Lisesi, 4 uzman ve 7 dijital liderden oluşan Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi ile yenilikçi bir yapı geliştirdi.
Her biri bir zümreden sorumlu olan dijital liderler, gelişime ve didaktik düşünceye destek veriyorlar.
Saint Benoît Lisesi’nden, son 3 senede 30’a yakın uzman-öğretmen uzun süreli dijital formasyonlara katıldı; aynı zamanda verimli bir öğrenme için tüm ekip tarafından seanslar düzenlendi.Bundan böyle veliler, Lisenin yanında olarak çocuklarına öğrenimlerinde destek olabilecekler ve gerektiğinde Liseyle iş birliği yaparak iyileştirme yolları bulmaya çalışacaklar.Formasyon içeriği :

1. VELİ ALANI

- Veli alanına bağlanmak
- Sınav ve seyahat dosyalarına ulaşmak
- Belgeleri kontrol etmek

2. ÖĞRENCİ TAKİBİ

2.1 Moodle

- Çocuğunuzun kullanıcı adı ve şifresiyle bağlanmak
- Çocuğunuzun derslerine ulaşmak
- Ek ödevler için kaynaklara ulaşmak
- Sınav konularına ulaşmak
- Proje konularına ulaşmak

2.2 Google Classroom

- Çocuğunuzun kullanıcı adı ve şifresiyle bağlanmak
- Etkinlik akışını kontrol etmek: Anonslar, ödevler
- Ders hakkındaki genel bilgileri kontrol etmek

Veliler sordukları sorularla dijital düzenlememize olan ilgilerini gösterdiler.
Ele alınan başlıca konuları BURAYA tıklayarak görebilirsiniz.