Vatandaşlık Kuralları, Lise Vatandaşı Olmanın Gururu

Hazırlık Sınıf Öğrencilerine Aktarılan Onur Kuralları

Neler oluyor ? Lise 4 öğrencileri Hazırlık sınıflarına girip, temsilci öğrencileri yanlarına çağırıyorlar ve her girdikleri sınıfta açıklama yapıyorlar...
Acaba ne yapıyorlar ?
Yaklaşalım ve töreni andıran bu buluşmada neler yaptıklarını görelim.

Gerçek bir törene katılıyoruz. Lise 4 öğrencileri geçen sene demokratik bir şekilde kendi yazdıkları Onur Kurallarını okuyorlar. Bu değerleri , okulun en küçükleri olan hazırlık sınıflarına bırakıyorlar.
Geçen sene yazdıkları bu onur kuralları, lisedeki 5 yıllık eğitim hayatları boyunca benimsedikleri, evrensel boyuttaki değerleri kapsıyor.
« Saint Benoît Lisesi vatandaşları, işte kimliğiniz ».
Hazırlık sınıfı öğrencileri, kurallar hakkında bilgi aldıktan sonra sınıf temsilcileri eşliğinde büyüklerinin ellerinden Saint Benoît Lisesi kimlik kartlarını teslim aldılar. Öğrenciler bir topluluğa ait olduklarını kanıtlayan kimlik kartlarının teslimi sırasında, deneyimlerini ve hayata yaklaşımlarını anlattılar.
Kimisi biraz heyecanlı, kimisi biraz şaşkın olan hazırlık sınıfı öğrencileri büyüklerine birçok soru sordu ve büyükleri de memnuniyetle bu soruları yanıtladı.

« Hazırlık sınıfı öğrencileri, sizler de artık Saint Benoît Lisesi vatandaşları topluluğuna katıldınız ».

Öğrencilerin izlenimleri :

« Lise 4’lerin sınıfımıza gelmeleri beni çok yüreklendirdi. Çok sevecen ve yumuşak bir dille bizleri gelecek senelerde nelerin beklediğini ve neler yapmamız gerektiğini anlattılar. “Deneyimli insanlardan” gelen nasihatları dinlemek bizim için güzel bir fırsattı. Geldikleri için kendilerine teşekkür ederiz ! »
Beliz T., Haz.A

« Bu ziyaretle lisenin gerçekten çok ciddi olduğunu anladım ve yaptığım şeyi ciddiye almaya karar verdim. Teşekkürler. »
Selin Y., Haz.A

« Hazırlık sınıfındayken kafamdan şu soru geçiyordu : “Bu beş sene nasıl geçecek ?” Gerçekten çok hızlı geçiyor ve keyif almak gerekiyor. İşte onlara tavsiyem bu oldu. »
Bihter N. , L4H

« Çok sempatik anlar yaşadık. Çok samimi şeyler anlattılar, geçmişe geri döndüm. Onlara üniversiteler hakkında tavsiyelerde bulunduk. Zamanın çok çabuk geçtiğini söyledik, inanmadılar « Bakın işte biz Lise 4 olduk » dedik ! »
Dila S. , L4G

« Hazırlık sınıflarına yaptığımız ziyaret sırasında, hazırlıkta yaşadığım zorlukları hatırladım. Biraz endişeli olduklarını gördüm. Çok motive edici bir buluşmaydı. Öğrencilerin tepkileri ve soruları bunun en güzel kanıtıydı. »
Yeşim Ö. , L4H