Vannes Saint Paul Lisesi ile 12. Öğrenci Değişim Programı

"Efsaneler ve Efsanevi Yerler"

Vannes Saint Paul Lisesi ile olan 11 yıllık deneyimin, paylaşımın ve kültürler arası değişimin gücüyle, Lise 1 öğrencilerine yönelik yapılan bu pedagojik gezi, bu sene, dil ve kültür bağlamında yeni bir boyut kazanıyor !

Fransızca dersinin programı ile bağlantılı olarak seçilen bu seneki temanın başlığı, « Efsaneler ve Efsanevi Yerler ».
Lise 1 öğrencilerimiz Fransa seyahatleri sırasında, Mont Saint Michel ve tarih öncesi yerleşim alanı olan Carnac gibi neredeyse doğaüstü, tarih ve efsanelerle dolu bu « efsanevi yerleri » keşfetme olanağına sahip olacaklar.

İlki Nisan ayında Fransa’da, ikincisi de Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenecek olan kültürel ve pedagojik gezilerimiz kapsamında, öğrenciler ve refakatçi öğretmenleri, yabancı arkadaşlarına kendi yörelerinin, Brötanya ya da İstanbul’un, edebi, mimari ve kültürel miraslarını tanıtacaklar.
Öğrencilerin seyahatleri süresince gezdikleri yerlerde, Brötanya ve İstanbul’un tarihleri ve efsaneleri ortaya çıkacak ve yankı uyandıracak.

Bu öğrenci değişiminin birçok amacı bulunmakta.
Öncelikli hedef dil öğrenimini güçlendirmek: Öğrenciler yabancı arkadaşlarıyla ve onların aileleriyle iletişimde hem sözlü, hem yazılı Fransızca bilgilerini geliştirecekler,
ayrıca, Fransız öğrencilerin seyahatleri sırasında gezecekleri yerler hakkında tanıtıcı belgeler hazırlayacaklar.
Öte yandan, bu projenin merkezinde yer alan, tarih ve efsaneler konusundaki paylaşım, bir kültürün diğer kültürü daha iyi tanımasını ve kavramasını sağlayacak.

Refakatçiler : Anthoula Mara, Gülcan Çiçekyurt
Fransa gezisi tarihi : 29 Mart Cumartesi – 5 Nisan Cumartesi arasında