Uzaktan Eğitim Sürecinde Hedef Belirlemek ve Motive Olmak

Lise 1. Sınıf Öğrencilerimiz için Prof. Dr. Sinan Canan Konferansı

Hızla gelişen teknoloji çağı ile beraber değişikliklere ayak uydurmamız lazım derken dünya bizi bambaşka, eşi görülmemiş bir zaman yolculuğuna çıkardı.

Ne olduğunu anlamaya çalıştık, kaygılandık, debelendik, deneyimledik derken alışma ve sıkılma dönemine mi girdik? Yoksa artık bu yolculuğun da müzmin gezgini haline mi geldik?

Bu yolculukta öğrencilerimiz ne durumdalar? Neye ihtiyaçları var?

İşte bu sorulara ışık tutacak bir konferans Lise 1. sınıf öğrencilerimizi bekliyor. Sayın Prof. Dr. Sinan Canan 30 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 12.25-13.30 arasında öğrencilerimizle buluşuyor.

Profesör Doktor Sinan Canan Kimdir?

Prof. Dr. Sinan Canan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti ünvanını aldı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti. Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler,Öğrenme, Lisan ve Sözyitimi, Zihin ve Beyin, Zihinsel Performansın Sinirbilimi, Yaratıcılık ve İnsan Beyni, Sanat ve Sinirbilimi, İnançların Sinirbilimi, Eğiten Beyin, Öğrenen beyin, Anne-Babalar için beyin bilgi gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemekte, bilimi ve özellikle de zor addedilen bilimsel konuları herkesin anlayabileceği anlatılara dönüştürme işi, zamanının çoğunu kaplamaktadır.

“Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler”, “Değişen Be(y)nim“, “Unutulacak Şeyler”, “Beynin Sırları”, “Dijital Gelecekte İnsan Kalmak” , “Kendimi Keşfediyorum” ve “İnsanın Fabrika Ayarları” adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin‘i kurmuş ve 2017 yılı sonuna kadar bilimsel kurul başkanlığı görevini yürütmüştür. 2017 yılında İstanbul’da
kurduğu Açık Beyin Eğitim ve Danışmanlık Şirketi ile kişisel ve kurumsal eğitim çalışmalarını sürdürmektedir.

Tüm Lise 1.sınıf öğrencilerimize ufuk açan bir konferans olması amacı ve dileğiyle…