Ünlü Mezunlarımız Anılarını Paylaşıyorlar… (Video)

Sonsuza dek Frankofon ve Frankofil kalacak olanlar !

İş kadını, fizikçi, psikiyatrist, gazeteci... Tanınmış mezunlarımızdan altısı bugün tekrar okul sıralarına geri dönüyorlar.
Nostalji dolu anılarını bizlerle paylaşıyorlar.
Saint Benoît Lisesi’nde verilen eğitimin kalitesini ve insancıllığını da gözler önüne seriyorlar.

Onların deneyimlerine tanık olmak için aşağıdaki görüntülere tıklayın...

Prof. Dr. Sabih TANSAL

Akademisyen
1953-1954 Saint Benoît Mezunu
Sabih Tansal Robert Kolej Mühendislik Okulu’nda Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü başarıyla bitirdi. Harvard Üniversitesi’nden kazandığı bursla lisansüstü eğitimine başladı. Doktorasını New York Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. Üniversite’nin Kurucular Günü Ödülünü almaya hak kazandı. 2000-2004 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Rektör olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Mansur BEYAZYÜREK

Psikiyatrist
1969-1970 Saint Benoît Mezunu
Mansur Beyazyürek İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu.
Dünyaca ünlü Psikiyatrist Prof. Olievenstein’la çalışma fırsatı buldu.
Cumhurbaşkanının talebi üzerine, madde bağımlılığı üzerine kişisel bir rapor hazırladı.

Tufan TÜRENÇ

1964-1965 Saint Benoît Mezunu
Tufan Türenç Gazetecilik Yüksek okulunu bitirdi. Milliyet ve Güneş gazetelerinde çalıştı.
Halen Hürriyet gazetesinde çalışıyor.

Melih AŞIK

1962-1963 Saint Benoît Mezunu
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu. TRT, Günaydın ve Güneş gazetelerinde çalıştı.
1986 yılından bugüne Milliyet Gazetesinde köşe yazarı.
2003 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Mustafa Ekmekçi Ödülü’ne ve de Mülkiye Özel Ödülü’ne layık görüldü

Serdar DEVRİM

1976-1977 Saint Benoît Mezunu
Fransa’da Aix Marseille Üniversitesi uygulamalı iktisat fakültesi iktisadi ve idari bilimler bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamladı.
1990-95 yılları arasında Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nde Şirket müdürü olarak görev aldı.
1995 yılından bu yana Hürriyet gazetesinde çalışıyor.

Başak GÜRSOY

İş Kadını
1992-1993 Saint Benoît Mezunu
New-York, Fashion Institute of Technology’de okudu. 1998 Boğaziçi Üniversitesi Mezunu.
ABD Armani ve Mavi Jeans’te çalıştı.
New-York’ta 30 mağazada satılan kadın koleksiyonundan sorumlu.
Ayrıca, Mithat Giyim Pazarlama Bölüm Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi.