Uluslararası Dijital Bahar’ın Büyük Başarısı!

10 ülke, 500 öğretmen, 62 atölye, 3 konferans...

3. Uluslararası Dijital Bahar, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Paris’teki Uluslararası Pedagojik Çalışmalar Merkezi ve Fransa Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile 24 ve 25 Şubat 2017 tarihlerinde Saint Benoît Lisesi’nde gerçekleşti.
Bu sene de başarılı bir işe imza atıldı ! Herşeyden önce eğitim!

Her sene, yeni bir bakış açısı …

Uluslararası Dijital Bahar iki yıldır, İran, Finlandiya, Kanada, Türkiye ve Fransa gibi birçok farklı ülkenin ve de farklı üniversite, enstitü, lise, kolej ve ilkokullardan gelen yaklaşık 500 öğretmenin katılımıyla uluslararası bir boyut kazandı.
3. Uluslararası Dijital Bahar’da 62 atölye, 3 konferans gerçekleştirildi.

Temalar : “Oyunlaştırma ve öğrenim” ve “Gelişmiş yüz yüze eğitim”

Üçüncü kez gerçekleştirilen etkinlik, cuma günü gelişmiş yüz yüze eğitim, cumartesi günü oyunlaştırma olmak üzere iki ana başlık altında düzenlendi.
Sabah düzenlenen konferansların ardından, İsviçre’den gelen bir araştırmacı öğretmen tarafından formasyonlar ve oyunlaştırma teması üzerine atölyeler düzenlendi. Katılan öğretmenler atölyelerde çalışma ve oyunlaştırma sertifikası alma imkanına sahip oldular. Aynı zamanda kendilerine, Türkiye’deki ilk oyunlaştırma kitabı olan « Herkes için oyunlaştırma » adlı kitap verildi.

Saint Benoît Lisesi öğretmenleri sınıflardaki deneyimlerini paylaştılar. Çeşitli Türk ve yabancı okullardan gelen öğretmenler de kendi deneyimlerini paylaşma olanağı buldular.
Düzenlenen atölyelerde, TV5Monde, ters-yüz sınıf, değerlendirme, disiplinler arası çalışmalar, Maker, 3D tasarım ve dijital vatandaşlık gibi farklı konular ele alındı.

Konuşmacılar tarafından yapılan sunumların tanıtımı

Padlet ile yapıldı

Fransız Sarayı’nda Uluslararası Dijital Bahar Açılışı

Bu sene, Uluslararası Dijital Bahar’ın açılış gecesi Fransız Sarayı’nda gerçekleşti.
200’den fazla kişi eğitimde yenilik adına kaçınılmaz bir fırsat olan bu etkinliği kutlamak için bir araya geldi.
Davetlilerimiz arasında Anna Vetter, Gilles Braun ve Ercan Altuğ Yılmaz gibi 3 ünlü ana konuşmacıyı ağırlama olanağımız oldu. Aynı zamanda, Türkiye Fransız Kültür Merkezi Müdürü Eric Soulier, Fransızca Dili İşbirliği Ataşesi Virginie Villechange, Eğitim İş Birliği Ataşesi Jean-Michel Berthe ve de iş ortağımız Vestel de konuklarımız arasında yer aldılar.
Lise Müdürü Sayın Pierre Gentric yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi :
İsviçre, Kanada, Yunanistan, Tunus, Finlandiya, Bulgaristan, İran, Türkiye, Fransa’dan gelen sizler sayesinde uluslararası, öğretici ve eğitici bir buluşma olan Dijital Bahar’ın amacı, okulda dijital kültüre verilen önem üzerine ortak bir düşünce geliştirmektir. Bu etkinlik, dijital eğitimde yaratıcılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi için yapılmaktadır.
Saint Benoît Lisesi’nde, dijital eğitimde yaratıcılık aktörlerinin çalışmalarını bir araya toplayan, geliştiren, birleştiren bir platform oluşturmak ve dijital eğitimde yaratıcılığın aktörleri olan sizleri teşvik etmek amacıyla, bir paylaşım ortamı oluşturmak istiyoruz.

3. Uluslararası Dijital Bahar tanıtım videoları

Tüm katılımcılara teşekkür ederiz, 2018’de görüşmek üzere !

X