Uluslararası Dijital Bahar’ın 5. Buluşmasında Büyük Başarı!

10 ülke, 500 öğretmen, 63 atölye-formasyon, 2 konferans, sanal ve arttırılmış gerçeklik ile ilgili eğitim, define avı, 15 paydaş standı...

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, CIEP (Uluslararası Pedagojik Eğitim Merkezi), CNED (Ulusal Açık Öğretim Merkezi), CANOPE (Pedagojik Destek ve Araç Ağı), CLEMI (Medya ve Bilgi Eğitim Merkezi) ve Fransa Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle, Saint Benoît Lisesi ve Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK) 22-23 Şubat 2018 tarihlerinde “Uluslararası Dijital Bahar’’ın (5.UDB) 5. buluşmasını gerçekleştirdi. 500'e yakın katılımcının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, "İnovasyon" ve "Dijital Vatandaşlık" temaları ele alındı. Hem Fransızca hem Türkçe düzenlenen Dijital Bahar'da, eğitimin Mükemmelik seviyesine ulaşmasını sağlayacak birçok faydalı tartışma oturumu düzenlendi.

Görkemli Fransız Sarayı’nda UDB Açılışı

O gün, hemen hemen herkesin konuştuğu konular eğitim, dijital, yazılım, etik üzerineydi… Fransız Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Dijital Bahar’ın (UDB) açılış gecesine, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanından 200 davetli katıldı. Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, açılış konuşmasında dijital eğitime olan ilgiye dikkat çekti ve hem Türkiye hem de dünyadaki eğitim birimlerinin  faydalandığı böylesi farklı buluşmaları desteklediğini ifade etti. Türkiye Fransız Kültür Merkezi Müdürü, Eric Soulier, Uluslararası Dijital Bahar’ın insanları birleştiren güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek, bu etkinliğin Kültür Merkezleri tarafından da desteklendiğini söyledi.

Saint Benoît Lisesi Okul Müdürü, Pierre Gentric, “değişmekte olan yeni bir pedagojik ekosistem”e dikkat çekti :

“Değişmekte olan bir pedagojik ekosistem kapsamında, okulumuzun düzenlediği 5. Uluslararası Dijital Bahar etkinliği, bu sene, şu etik soruyu ele alıyor: Bir taraftan İnovasyon, diğer taraftan ise dijital vatandaşlık… Ortak kamu menfaatleri ve bireylerin özgürlüğü ile ilgili olan esasları korumayı benimseyerek dijitalin sebep olacağı sonuçların üstesinden gelebilecek miyiz? SmartSchool’un akıllı araçlar sunduğu dünyada, eğitmenin, öğretmenin, pedagogun rolü ne olacak ?

Değişme özelliği gösteren yeni bir pedagojik ekosistem kapsamında, yetiştirdiğimiz kişilerin, bizleri ve  Geleceği yönetmeleri gerekiyor, çünkü burada söz konusu olan onların geleceği. Woody Allen’in çok beğendiğim nükteli sözünde ifade ettiği gibi: “Ben, gelecekle ilgileniyorum… Çünkü hayatımın geri kalan günlerini orada geçirmeye karar verdim.”

O gün, hemen hemen herkes eğitimden bahsediyordu… Virgile Mangiavillano, Dijital Lider Öğrencilerimizle birlikte, Fransız Sarayı’nda Define Avı yarışmasını esprili ve teatral bir biçimde başlattı. Yarışmanın hedefi, sanal ve arttırılmış gerçeklik platformlarında oluşturulan bilmeceleri çözerek salondaki gizli korsanı bulmaktı!

UDB’da her yıl birçok yenilik… Makalenin sonunda yer alan videoya göz atın !

Cep telefonları için, Apple Store veya Google Play’den indirilebilen SB PNI (SB UDB) uygulaması… Evet, tamamen Uluslararası Dijital Bahar için Fransızca ve Türkçe olarak özel tasarlanan bu uygulama, pratik bilgiler, etkinlik programı, iş ortaklarının logolarını ve konuşmacıların sunumlarını içeriyor. Bu uygalama sayesinde, kişiler, sanal ve artırılmış gerçeklik platformalarında oluşturulan bilmeceleri çözerek gizemli korsanı bulmayı hedefleyen Define Avını oynayabildiler.

Bu sene, 15 paydaşımızın standları sayesinde, katılımcıların dijital eğitim alanında yer alan  pedagojik gelişmeleri deneyimlemeleri  sağlandı.

Fransa Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim alanındaki Dijital Müdürün konuşmasıyla gerçekleşen nitelikli bir program…

İki güne ayrılan beşinci UDB buluşmasının iki ana teması vardı. Stratejik Ortaklık ve İnovasyon bölümünün Müdürü, Christophe Raballard’ın yönettiği açılış konferansında, Dijital Vatandaşlık konusu ele alındı.

Konferansın ikinci gününde, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı ile Araştırma ve İnovasyon Yüksek Öğrenim Bakanlığı’nın Sayısal Teknolojiler Müdürü Jean-Marc Merriaux, “Eğitim ve Öğretimin Hizmetinde İnovasyon ve Dijital” teması üzerine bir  konuşma yaptı.

Bu temaları ele aldıktan sonra, atölyelerde ve eğitim platformlarında eğitici ve pedagojik konulara değinildi: Medya ve enformasyon ile ilgili eğitim, fen bilimleri ve eleştirel bakış, kültürlerarasılık, kodlama, sanal ve artırılmış gerçeklik, ciddi oyunlar, escape game (kaçış oyunu), bilimsel inovasyonlar, robotik, dijtal pedagojik parkuru.

Güçlü iş ortakları

Ankara Fransız Kültür Merkezi’nin değerli iş ortaklığı, bu 5. buluşmanın başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağladı.

15 stant ile birlikte etkinlikte toplamda 24 iş ortağı ve 12 destekleyici kurum mevcuttu:

Fransa Büyükelçiliği, Türkiye Fransız Kültür Merkezi, İzmir ve İstanbul Fransızca Öğretmenleri Derneği, CANOPE, EMKO, Bekdata, Bahçeşehir Üniversitesi (VR 1st Lab), Ludinautes, Eurosmart, BilgeAdam, Didier, Hachette ve Clé international.

Videolarımızı izleyin

 

Konuşmacılar tarafından gerçekleştirilen tüm tanıtımları bir araya getiren Padlet uygulaması

 

21-22 Şubat 2020 tarihinde
“Yapay Zekâ” ve “Web 3.0” temalı beşinci buluşmada
görüşmek üzere !

X