Üçüncü Uluslararası Dijital Bahar

Program ve kayıt

3. Uluslararası Dijital Bahar etkinliği, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Paris’teki Uluslararası Pedagojik Çalışmalar Merkezi (CIEP) ve Fransa Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile 24 ve 25 Şubat 2017 tarihlerinde Saint Benoît Lisesi’nde düzenleniyor.

Her yıl yenilikçi bakış açısıyla gerçekleştirilen Dijital Bahar Konferansı Türkçe paylaşım günü bu yıl 25 Şubat Cumartesi gerçekleşecek.

Sınıfını dijital dünyanın bir parçası haline getirmek isteyen tüm öğretmenler hem deneyimlerini paylaşmak hem de Saint Benoît Lisesinin Dijital okul çantası projesinden örnekler görmek için bizlere katılabilecekler.

Bu yıl ana temamız “Oyunlaştırma” ve “Gelişmiş yüz yüze eğitim”.

Bu doğrultuda konferansın açılışını oyunlaştırma alanında son derece önemli bir isim olan Ercan Altuğ Yılmaz gerçekleştirecek.

Ercan Altuğ Yılmaz, Matematik Mühendisliğinden mezun olduktan sonra Netron ve Bilge Adam’da Tasarım ve Yazılım konularında eğitmenlik ve danışmanlık yaptı. Turkcell Akademi ve Dijital Kanallar bünyesinde 5 sene eğitim platformlarını yönetti. Bu süreçte oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok eğitim projesi yönetti. 2015 yılından bu yana birçok Amerikan şirketinde Türkiye Eğitim Teknolojileri sorumlusu olarak çalışmaktadır. İlk Türkçe Oyunlaştırma kitabının yazarıdır ve GamFed Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu Türkiye temsilcisidir.

Ana konuşmanın başlığı “Yeni Nesil Öğrenci Merkezli Motivasyon Tasarımı Oyunlaştırma ile Oyun Tadında Sınıflar”.

Konferansın ilk saatinde oyunla öğrenmeye hazır olun !

Ayrıca açılış konuşmasının ardından Sertifikalı Oyunlaştırma Atölyesi düzenlenecek. Katılımcı öğretmenlerimiz, atölyede uygulamalar yapma şansını elde ederken oyunlaştırma sertifikası ve Türkiye’nin ilk oyunlaştırma kitabı olan “Herkes için “Oyunlaştırma”yı kazanacaklar.

Not : Atölyeye katılım sınırlı sayıda olacağı için konferans katılım formunu en kısa sürede doldurmanızı öneririz.

Eş zamanlı oturumlarda Saint Benoît Lisesi öğretmenleri sınıflarındaki dijital hikayelerini paylaşacaklar.
Ayrıca diğer okullardan gelen katılımcılarımız da örnek çalışmalar sunacaklar. Dijital eğitime dair gündemde yer alan Maker, 3D Tasarım, Dijital Vatandaşlık vb. konular da eş zamanlı atölyelerde ve sunumlarda yer alacak.

Birlikte büyüyüp gelişmek, geleceğin bireylerini yetiştirmek için “Dijital Bahar”da yerinizi alın !

Program güncellenmeye devam ettiğinden önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşılacaktır.

Geçmişteki etkinlikler