Türkiye’deki En Prestijli Üniversitelerden Biri: Galatasaray Üniversitesi

Öğrencilerimize Sunduğu İç Sınav İmkanı Hakkında Tanıtım Toplantısı

Üniversiteye Doğru projemiz kapsamında, Lise 4. sınıfları çok ilgilendiren bir buluşma daha gerçekleşti.
Sadece Fransız Liseleri'ne özel bir hak olan Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı hakkında öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirmek üzere üniversiteden kıymetli misafirlerimiz okulumuzu ziyaret ettiler.

Fransa-Türkiye Arasında Bir Köprü

Galatasaray Üniversitesi, Fransa-Türkiye işbirliği anlaşması ile kurulmuş olan ve Fransızca eğitim veren bir üniversitedir. Fransız Lisesi öğrencilerine, YKS’den derece yapmak zorunda kalmadan, bünyesinde kontenjan ayırma ayrıcalığını gösteren bir sisteme sahiptir.

Bunun için Mayıs ayının son Pazar günü bir sınav yapar ve bu sınavda başarılı olan öğrenciler, gerekli koşulları yerine getirdikleri takdirde GS Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazanırlar.

Başvuru Sürecinde ve Ön Koşullarda Önemli Değişiklikler

GS Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlarla;

1. Bu seneki iç sınava başvurular, okulda dağıtılacak formlar üzerinden değil, üniversitenin internet sayfası üzerinden her adayın bireysel başvurusu ile yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar, kişiye özel gönderilecek şifre ile sisteme giriş yapacak ve en geç 3 Nisan 2020 gününe kadar başvurularını tamamlayacak.

2. GSÜ iç sınavının geçerli olma ön koşulları:

• İletişim bölümünü tercih edecek öğrencilerin SÖZEL puan türünden ilk 25.000’e girmesi
  • Hukuk, İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Felsefe ve Sosyoloji bölümlerini tercih edecek öğrencilerin EŞİT AĞIRLIK puan türünde ilk 25.000’e girmesi
  • Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü tercih edecek öğrencilerin DİL puan türünde ilk 25.000’e girmesi
  • Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerini tercih edecek öğrencilerin FEN puan türünde ilk 25.000’e girmesi gerekmektedir.

Üniversite Yetkililerinin Okulumuzu Ziyareti

10 Ocak 2020 Cuma günü saat 13.15-14.40 arasında, Lise 4. sınıflardan ilgili öğrencilerimiz ile Lise 3 ve Lise 4. sınıf velilerimiz, üniversite yetkilileri ile Silüet salonunda bir araya geldiler. Galatasaray Üniversitesi’nin yapısı ve sistemi hakkında da bilgi veren yetkililer öğrencilerimizi önümüzdeki eğitim öğretim yılında aralarında görmek istediklerini ilettiler.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz!