Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü’nün Finalistleri Başak ve Irmak

Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü

Saint Benoît Lisesi Lise 2 sınıflarından on iki öğrenci, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransız Kültür Merkezi tarafından bu yıl ilk olarak düzenlenen ’’Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü’’ için yarıştılar.
Türkiye’deki dokuz farklı frankofon liseden katılan arkadaşlarıyla birlikte öğrencilerimiz, zor ama coşkulu bir etkinliği başarıyla yerine getirdiler : İki ay içerisinde seçilen 5 kitabın okunması.

Yapılan çevrim içi oylama sonucunda genç okurlarımızın en çok tercih ettikleri iki kitap belirlendi :
Benoît Broyard’ın Si tu savais (Oskar yayınları, 2012) adlı eseri ile Marie-Sabine Roger’in Le terrible effaceur (Editions Thierry Magnier, 2015) adlı eseri en çok oy alan kitaplar oldu.Başak ve Irmak ulusal paylaşım günü ve Fransız Kültür Derneği’ndeki tartışma platformunda Saint Benoît Lisesi’ni temsil etmek üzere arkadaşları tarafından seçildiler.Paylaşımlar ve atölyelerle geçen saatlerin ardından, 9 farklı okuldan katılan 18 öğrenci arasında bir münazara düzenlendi. Bu büyük münazaranın ardından izleyiciler en iyi konuşmacıyı seçtiler, aynı zamanda konuşmacının kitabı da kazanan oldu.

Türkiye Frankofon Liseliler Ödülü’nde birincilik kazanan Benoît Broyard’ın Si tu savais adlı eseri, Türkçe’ye çevrilerek, Türkiye’de yayınlanacak.

Cesurca savunmalarını yapan finalistlerimiz Başak ve Irmak’ı tebrik ediyoruz !