Türk – Yunan Dostluğu !

12 – 14 Ekim 2012:

Léonin de Patissia Lisesi ile yapılan öğrenci değişim programı kapsamında, iki senedir ortak bir avrupa projesi üzerinde çalışılmaktadır.

Bu projenin teması « Komşunun Gözünden Kentim », ele alınan konular ise « Fotoğraf Sanatı » ve « Kültürel ve Doğal Çevre ».

14 Ekim’de Léonin de Patissia Lisesi’nde yapılan sergi açılışı sonrasında farklı çevrelerden gelen öğrenciler fotoğraf çalışmalarını sunarak sergiye katılmışlardır.

Bu sebeple iki öğrencimiz Oktar Efe YILMAZ ve Ceydanur DEMİRALP, Sn Lilian ÜNAL (Türk Müdür Başyardımcısı) ve Sn. Hilal SAFAK YANA (İletişim Sorumlusu) eşliğinde Atina’ya gitmek üzere uçak bileti almışlardır.

Okulun « Açık kapı » gününde gerçekleşen sergi, ziyaretçiler tarafından çok beğenilmiştir.

Saint Benoît Lisesi, özel bir aydınlatmayla binanın tarihi mimarisini gösteren bir fotoğraf hediye etmiştir.

Daha önce öğrenci değişim programına katılan ve bazıları artık mezun olmuş olan birçok Yunan öğrenci de orada bulunmuşlardır !

Öğrenci değişim programında öğrenciler, 7 sene boyunca sıkı bir bağ kurarak, Türk-Yunan dostluğunu da sağlamlaştırmışlardır. 7 sene boyunca herbiri farklı konularda bibirlerinden bilgi almışlar ve bizleri biraraya getiren birçok ortak nokta olduğunu görmüşlerdir!

Yapılacak yeni çalışmalar ile birbirini tanıma ve anlama projesi süreklilik kazanacaktır.