Tiyatro: Oyunlarla Fransızca

Fransız Tiyatro kumpanyası Grand Tigre’in oyuncuları, 20 Şubat haftasında okulumuza geri döndü ve lise 1. sınıflarla 4 saat atölye çalışması yaptılar. Topluluk, aynı zamanda, ders bitiminden sonra, lise 1. ve lise 2. sınıflardan gönüllü öğrencilerle de bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Zihni Özgür Bırakmak

Bu pedagojik ve oyunsal etkinlik gençlerimiz tarafından ilgiyle karşılandı ve onların, geride bıraktığımız zor günlerin yarattığı stresten arınmalarına yardımcı oldu.

Fransızca Konuşmayı Ön Plana Çıkarmak

Oyuncular, geçen seneki, Jacques Prévert şiirlerinin ardından, bu sene, öğrencilerin, Fransızca derslerinde, çok severek okudukları, Anna Gavalda’nın 35 Kilo Umut adlı kitabından yola çıkarak yazdıkları diyalogları kullandılar. Oyuncular, bu diyalogları çok beğendiler ve hatta metinleri ezberlemiş olan kimi öğrencilerin sergiledikleri performanslardan oldukça etkilendiler. Sayılarla değerlendirilmek için değil, somut bir hedef için metinleri kaleme almak her zaman öğrencileri daha fazla motive ediyor.

Önümüzdeki yıl, 9.Sınıfların yazmış oldukları diyaloglardan yola çıkarak, her seviyeden öğrencilere açık, katılımın isteğe bağlı olduğu iki haftalık, daha derin bir çalışma yapabiliriz.