Teknoloji ve Bağımlılık

Teknolojinin hayatımızdaki yeni ve artan yeri

Teknoloji hayatımızın giderek daha fazla içinde yer almaya başladı. Küresel salgın boyunca bazı iş ve hizmetlerin teknoloji sayesinde kesintiye uğramadan devam edebildiğini gördük. Bununla birlikte teknolojiyi kullanırken hâlâ çok dikkat etmemiz gereken konular olduğu bir gerçek.

#EvdeSBberaber kapsamındaki webinarlarımızın 6.sı, 20 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşti. Teknolojinin hayatımızdaki yeni yeri ve teknoloji bağımlılığını konuşmak üzere, Ege Üniversitesi çocuk psikiyatrisi Ana bilim Dalı öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Zeki Yüncü konuğumuz oldu.

Teknoloji özellikle bu günlerde, dış dünyayla ilişkimizi sağlayan çok önemli bir rol aldı. 

Bu süreçte teknoloji kullanımımızı nasıl kontrol edebiliriz?

Teknoloji bağımlılığı nedir? Ne zaman ‘bağımlılık’ olarak adlandırılır?

Zaten teknolojiyle çok iç içe olan gençler bu dönemde uzaktan eğitimle daha da ekranların karşısında zaman geçirmeye başladı. Özellikle gençlerin bu süreçte kullanımını bağımlılığa dönüşmemesi için aileler neler yapabilir?

Peki küçük yaştaki çocuklar için teknolojiye ne kadar izin verilmeli? Hangi oyunlar tehlikeli?

Teknolojinin bu kadar hayatımızın içinde olduğu bu yeni dönemden sonra hayatımız nasıl olacak? Nasıl bir dönem bizi bekliyor?

Bütün bu soruların cevaplarını konuştuğumuz, çok verimli ve keyifli geçen webinarımızın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Prof. Dr Zeki Yüncü Hakkında;

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri (BATI) ve Ege Üniversitesi Çocuk Ergen Alkol Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezlerinde  (EGEBAM) müdürlük görevlerini yürüten Prof. Dr. Zeki Yüncü; Saint Joseph, Tevfik Fikret Lisesi mezunudur. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü Aksaray İli Eskil İlçesinde tamamlamıştır. Ardından kısa sürelerle Manisa ve İzmir Sağlık Müdürlüklerine bağlı hekim olarak çalışmıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında yardımcı doçent, 2010 yılında doçent olmuştur. 2015 yılında profesör ünvanı almıştır.

Oturumun tamamını izlemek için lütfen tıklayınız.

X