Tebrikler Saint Benoît Lisesi Gönüllüleri!

Beraber olmak, Beraber Yaşamak, Beraber Büyümek!

5 Aralık 2020 Dünya Gönüllüler Günüydü. Yani, bizim öğrencilerimizin günü!
Oldukça hassas bir dönemden geçiyor olmamıza karşın, Saint Benoît Lisesi Gönüllüleri (SBG) etkinliklerine ara vermediler.
Programımızda; Dayanışma, yardımlaşma ve cömertlik var. Öğrencilerimiz, cesaretle, ancak, uzaktan etkinliklerini sürdürüyorlar.

Saint Benoît Gönüllüleri Hakkında

Saint Benoît Gönüllüleri grubu, geçtiğimiz yıl oluştu.

Bu grubun amacı, iyi koşullara sahip olmayan bölgelerde yaşayan ya da okuyan kişilere, tamamen gönüllü olarak yardım etmek ve birlikte farklı etkinlik ve atölye çalışmaları düzenlemek. Bu gönüllüler, Saint Benoît Lisesi’nin gönüllü öğrencileri.  Önceki yıldan  gönüllülerle bir kadro oluşturmakta ve yıl boyunca bir çok çalışmada ve projede aktif rol almaktalar.

Hatta, Saint Benoît Gönüllüleri (SBG), kendi internet sitelerini bile  kurdular.  BURAYI tıklayınız.

Öğrencilerimizin Sosyal Boyutu Her Zaman Aktif

5 boyuttan oluşan Bütünsel Eğitim adındaki eğitim projemiz, öğrencilerimizin sosyal ve ahlâkî boyutlarını ön plana çıkarıyor. Öğrenciler, bu boyut sayesinde, diğerleriyle uyumlu ve saygılı ilişkiler kuruyorlar, paylaşım, işbirliği ve yardımlaşma içeren faaliyetlere değer veriyorlar.

Eğer, Birleşmiş Milletler’e ait bir cümleden yola çıkarsak; Gönüllülük, vatandaşlık bilincini güçlendirir, sosyal aidiyet duygusunu  korur, dayanışmayı kuvvetlendirir ve gelişimin sonuçlarını pekiştirir.

Günlük Yaşamı Değiştiren Sosyal Bir Sorumluluk

Saint Benoît Lisesi Müdürü Pierre Gentric’in, okulumuzun gönüllü öğrencilerine hitaben söylediği bu cümleler, gönüllülük ilkesini, açık bir biçimde özetliyor:

Saint Benoît Gönüllüleri Grubunun oluşumunu, çok büyük bir gururla izledim.
Nasıl bir enerji, nasıl bir dinamizm, nasıl bir coşku sergiliyorlar… Ve aynı zamanda, ne kadar muazzam bir organizasyon bilincine sahipler! Sizi gördükçe, ”iyi niyet” kavramının Latince karşılığı ”benevolus” sözcüğünden türemiş olan gönüllülük sözcüğünün anlamını mükemmel bir biçimde anlıyorum.

Evet, sizler iyi niyetle dolusunuz ve bu iyi niyetiniz başkalarına da geçiyor, iyilik bulaşıcıdır, ilk başta 3, sonra 5 kişiden oluşan küçük bir grupken, sonra 10, 20 kişi oldunuz ve bugün, asil hedefler için mücadele veren 50’den fazla gönüllüsünüz.

Gönüllülüğünüz, sizin, olumlu bir değişime katkıda bulunmanızı, bazı şeyleri iyileştirmeye çalışmanızı sağlıyor. Sosyal sorumluluğunuz, günlük yaşamı değiştiriyor.
Tebrikler ! Davranışlarınıza ve böylelikle de kendi hayatlarınıza anlam katıyorsunuz.
XXI.yy’ın sizin gibi insanlara ihtiyacı var.
Vermeyi bilmek, almaktan daha önemlidir!

Saint Benoît Lisesi, gönüllülerinden gurur duyuyor!

Eğer, siz de Saint Benoît Gönüllülerine katılmayı ve onların tüm etkinliklerini keşfetmeyi arzu ediyorsanız BURAYI tıklayınız.