“Tadımlık Dersler” Etkinliğimiz Dinamizm İçinde Gerçekleşti

Bir üniversite öğrencisinin günlük yaşamına şahitlik etmek !

16 Mayıs 2019 Perşembe günü, Lise 2. sınıflar üniversite hayatını görmek üzere Bilgi Üniversitesi'ne gittiler.

Yarını Bugünden Tasarlamaya Devam Ediyoruz

Öğrencilerimiz “Üniversiteye Doğru” projemiz sayesinde Lise 2. sınıftan itibaren başarı yolunda ilerliyorlar. Tüm öğretim yılı boyunca, üniversiteler, meslekler, bölümler, iş alanları hakkında onları bilgilendiriyor, sorularını yanıtlıyoruz.

Öğrencilerimiz, Üniversite Öğrencisi Olmanın Provasını Yaptılar

Tüketici Hukukundan, Ekonomiye giriş, makro mikro ekonomi farkına, Endüstri Mühendisliğinden,  Biyoproses Mühendisliğine Girişe yönelik dersleri heyecan ve ilgiyle izlediler. Küçük gruplara ayrılan öğrencilerimiz Bilgi Üniversitesindeki derslere katıldılar. Üniversite eğitimindeki gereklilikleri anlamak, bir üniversite öğrencisinin günlük yaşamına şahitlik etmek, yüksek öğrenimdeki işleyiş ve düzenlemeyle ilgili bilgi almak için öğrencilerimiz bir gün boyunca üniversite öğrencisi rolünü üstlendiler.

“Tadımlık Dersler” etkinliğinde bizi konuk eden, Bilgi üniversitesi öğretim görevlilerine, bu çalışmanın mimarları Sayın Özge ALYU ve Sayın Umut MERT’e teşekkür ederiz.

Geçmiş Yıllardan Deneyimler, Öğrencilerimiz Diyor Ki:

Mesleklerde okutulan dersleri dinleme ve deneyimleme şansımız oldu. İlgimi çekmediğini düşündüğüm bir meslek hakkında bile fikir sahibi olarak kararlarımı netleştirdim.
Yasemin

Seçeceğim derslere yönelik kararım çok değişti. Meslek seçimim ise belirli bir yola girdi. Etkinlik çok başarılı idi. Üniversite hayatına heveslendim. Derslerin ve hocaların nasıl olduğunu, nasıl tutum sergilediklerini gördüm.
Ayşe

Saint Benoît Lisesi’ne Özgü “Üniversiteye Doğru” Projesini Takip Edin!

Her sene daha da çok geliştirilen, akademik ve mesleki açıdan rehberlik yapan geniş kapsamlı bir proje.

BURAYA tıklayarak detayları görebilirsiniz.

Aydınlık bir geleceğe doğru yol alıyoruz !