Sürprizlerle Dolu Bir Matematik Haftası!

Okulumuz, Tales Müzesi'ne, 40 atölyeye ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor

Dört temel hedeften oluşan Saint Benoît Lisesi'nin Kurum Projesi, Fen Öğretimine Verilen Önem Politikasını teşvik etmektedir.
Okulumuzun matematik eğitiminin belirgin amaçları var: öğrencinin mantık yürütme, hayal kurma ve eleştirel düşünme becerisini geliştirmek ve matematik birikim için vazgeçilmez olan temelleri öğretmek.
Bu amaçlar doğrultusunda, 5 yıldır okulumuz matematik ile ilgili güncel, canlı ve dikkat çekici bir ortam sunmak için öğrencilere bir "Matematik Haftası" düzenliyor.
Öğrencilere, eğlenceli ve paylaşımcı etkinlikler sunan ve onlara gerçek anlamda bilimsel bir bilgi donanımı kazandıracak olan Matematik Haftası, 13 - 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Öğrencilerimiz, hem sınıfta hem bahçede “Matematik Haftası” etkinliğinin başrol oyuncuları olacak!

Matematik Haftası, tüm seviyedeki öğrenciler için düzenlenmektedir. Öğrencilerin çok beğendiği bu etkinliğin başrol oyuncuları yine öğrencilerimiz olacak!

• Lisenin bahçesinde, öğrencilere keyifli bir ortam sunulacak. Öğrenciler oyunlar oynayacak, hesap yapacak ve problemler çözecek… Her gün, büyük teneffüste, eğlenceli etkinliklere yer verilecek.

• Silüet salonunda ise, her seviyeyi heyecanlandıracak sınıflararası bir büyük yarışma düzenlenecek. Öğrencilerimiz adrenali yüksek Matematik Bilgi Yarışmasına hazırlanacak.

• Hazırlık, Lise 1 ve Lise 2 öğrencileri Silüet salonunda yerlerini alacak. Her sınıf, zor olan bazı matematik problemleri çözmek için hararetli matematik münazaralarda arkadaşlarını destekleyecek.

Matematiğin Sihiri… İyi olan kazansın!

“Matematik Haftası” kapsamında, “Sihirli” gösterilere de yer verilecek. Bakalım, matematik, sihir yapma gizemini açıklayabilecek mi?

Matematik, sihir gösterileri için bir ilham kaynağı olacak. Öğrenciler, kendilerini sihirbazların numaralarını inceleme oyununa girişecek.

Öğrencilerimiz, iskambil kartlarla yapılan numaraları gösteren videolar da hazırladırlar. Videoların hedefi, öğrencilerin merakını uyandırmak ve bu matematik bilmeceleri çözmek için öğrencilerin gözlem yapmalarını ve süreci anlamalarını sağlamak!

Saint Benoît Lisesi’nde, Aydın Tales Müzesi

Öğrencilerimiz, okulumuzda yer alacak olan Aydın Tales Müzesi‘ni üç gün boyunca ziyaret edebilecek. Matematik atölyeleri : ikili sayı, Pi sayısı, imkansız üçgen, Leondardo Da Vinci köprüsü, dört renk problemi, topolojik düğümler, yarıçap-uzay, yarıçap-çevre uzunluğu, açılar, simetri… John Nash, Pisagor gibi ünlü matematikçiler, mimar oyunun teoremi, Mimar Sinan’ın gizemlerine de yer verilecek.
Bu etkinlikte, “Matematik”, öğrencilere sırlarını verecek.

Müzenin öğretmenleri ve bizim öğretmenlerimiz, iki ders boyunca öğrencilerimize matematik ile ilgili herşeyi anlatacak. Lise 1 ve Lise 2 öğrencileri, tahtadan yapılmış görkemli objeleri ve teoremleri eğlenerek manipüle edecek.

Açılış Davetiyesi

14 Mayıs, saat 18.30

Değerli Veliler, 14 Mayıs saat 18.30’da Silüet Salonunda

ve hemen yanında bulunan atölyelerde yer alacak olan sergi açılışımıza

davetlisiniz.

Etkinlikte, Tales Müzesinin sergisini keşfedebilir,

Şirince Matematik köyünü sanal ortamda ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sizler için başka sürprizler de hazırladılar!

Sizleri sergimize bekliyoruz!