Sporcularımızı Kutluyoruz!

8-18 Ocak tarihleri arasında yapılan İlçe Voleybol Turnuvasında Kız ve Erkek Voleybol takımlarımızın şampiyon olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.Kızlarda 4 grup, erkeklerde 2 grup olarak başlayan müsabakalarda yoğun bır sınav dönemine rağmen verilen emeğin karşılığında gelen şampiyonlukları için iki takımımızı da gönülden kutluyoruz!

Kız takımımız turnuvayı anlatıyor:

Her sene olan Beyoğlu ilçe şampiyonası Saint Benoit öğrencileri olarak hepimizin çok çalıştığı ve bizim geleceğimiz için çok önemli olan sınav haftamıza denk geldi. Takım olarak hem derslerimizi hem de sporu beraber yürütebilmenin zorluğuna, yorgunluğuna rağmen inançla başladık haftaya.Turnuvanın ilk maçı olan 8 Ocak Getronagan Ermeni Lisesi maçına sınavdan çıkarak gittik, takımca gösterdiğimiz çaba sonucunda turnavaya 2-0 galip olarak başladık ve bu bizi oldukça motive etti. Ertesi gün okulumuzun önemli ve zorlayıcı sınavlarından Fransızca sınavı sonrası gittiğimiz Kasımpaşa Anadolu Lisesi maçında sahaya çıktığımız an her şeyi bir kenara koyarak takımca kazanmaya odaklandık ve 2-0’lık galibiyetle grubumuzu birinci tamamladık. Aslında voleybolun ve takım olmanın bizlere sınav haftasında bir motivasyon olduğunu gördük ve ikisini beraber yönetebilmek bizlere özgüven kazandırdı. Çeyrek finalde Esayan Ermeni Lisesi karşısında bu farkındalığımız ve motivasyonumuzla 2-0 galip geldik ve yarı finale kaldık. Her seviyeden öğrencilerin bulunduğu takımımız dinamiği oldukça yüksekti. Avusturya Lisesi ile oynadığımız maçı 2-0 kazandık ve finale kalmanın mutluluğunu yaşadık. Okulumuzu temsil etmenin gururuyla finale Alman Lisesi maçına çıktık.Oldukça çekişmeli geçen ralliler ve setler sonucu ortaya koyduğumuz yüreğin de etkisiyle 2-0 galip gelerek Beyoğlu İlçe Turnuvasını namağlup bitirdik. Takım olmanın, şampiyon olmanın ve okulumuzu bu denli güzel temsil etmenin bizde yarattığı hisleri tarif etmek oldukça zor. Tatile boyle bir şampiyonlukla girmek hepimizi çok mutlu etti. Okulumuzu böyle güzel bir başarıyla temsil etmekten gurur duyuyoruz ve bu sene gerçekleşecek diğer turnuvalarda da aynı şekilde şampiyon olmayı umuyoruz.

Defne-Işılay-Nehir-Gamze

Erkek takımı turnuvayı bakın nasıl anlatıyor,

Bugün belki kimisine çok önemli gelmeyecek olsa da takım olarak çok önemli bir galibiyete imza attık. Bu galibiyet ile beraber Beyoğlu İlçe Voleybol Turnuvası  şampiyonluğunu da elde etmiş olduk. Ancak tabii ki bizim için bu şampiyonluk tek bir maçtan ibaret değil,  üç senelik sıkı bir antreman sürecinin  sonucu. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın sayesinde hem güçlendik hem de birbirimize alışmamız ve kimyamızın oturması için çalışmamız gerekti. Birçok maçın sınav haftasına denk gelmesine rağmen herkesin maçlara yönelik ortak motivasyonu ve şampiyonluğa olan özlemimiz sayesinde bir arada kalarak ŞAMPİYONLUĞU okulumuza getirdik. Final maçında eskiden de birçok maç yaptığımız Galatasaray Lisesi ile oynadık ve onlara karşı olan 2-0’lık galibiyetimiz kupayı kazanmamızı sağladı.

Doruk