Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı Konferansı

Hazırlık sınıfından itibaren ''Dijital Vatandaşlık'' eğitimi !

Son 10 yıl içerisinde internet kullanımı yaygınlaşarak bazen de kontrolsüz bir şekilde hızlıca gelişti... Dolayısıyla sosyal ağlar aniden çoğalıp, yavaş yavaş vazgeçilmezlerimizin arasında yerini aldı. Kabul edelim ki, bunun aksini söylemek yanlış olur... Peki hayatımızın bu kadar içinde olan ve kullandığımız bu sosyal medyanın risklerini biliyor muyuz ?

10 Ocak Çarşamba günü 11.40-12.20 saatleri arasında, Bahçesehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Altunç, ”Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı” başlıklı konferansta hazırlık sınıfı öğrencileri ile bir araya gelecek.

Bu konferansın amacı, internet hukuku, bilişim suçları  ve sosyal medya kullanımı hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Günümüzde, yaklaşık 2,5 milyar insan bilgi iletmek – vermek veya almak için internet kullanıyor, ama nasıl ? ve neden ?

Yrd. Doç. Dr. Sinan Altunç, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra 2011 yılında  Yrd. Doç. ünvanını  Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku alanında almıştır. 2011 yılından itibaren Bahçesehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekan yardımcılığı görevini sürdüren Sn. Yrd. Doç. Dr. Sinan Altunç’un referans gösterilen birçok makalesi bulunmaktadır.