Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı

Hazırlık Sınıfından İtibaren Dijital Vatandaş Olmayı Öğrenmek

Son yıllarda, internet kullanımı çok hızlı bir şekilde artıyor ve gerçek anlamda kontrol edilemez bir şekilde ilerliyor.
Ve sosyal medya, sahip olduğu dinamikle, herkesin günlük hayatının bir parçasını oluşturuyor.
Özellikle de gençler ve ergenlik çağındakiler, sosyal medyayı çok seviyorlar.

Gençler, sosyal medya sayesinde arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor, arkadaşlıklarını güçlendirebiliyor, tek başına ya da kalabalık bir şekilde eğlenebiliyor, fotoğraf yayınlayabiliyor, bilgi alışverişinde bulunabiliyor ve ödevlerini yapabiliyorlar. Peki, itiraf edelim!… Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan sosyal medyayı kullanırken, karşı karşıya kaldığımız tehlikelerin farkında mıyız?
Hazırlık sınıfından itibaren, öğrencilerimizde dijital vatandaşlık bilincini geliştirmek, olmazsa olmaz bir görev.

Webiner : “Sosyal Medya ve Güvenli İnternet Kullanımı”

30 Kasım Pazartesi günü, Kadir Has Üniversitesi’nde, ‘’Yeni medya’’ alanında, öğretim görevlisi İsmail Hakkı Polat, hazırlık sınıfı öğrencileriyle bir webiner gerçekleştirdi.
Genç öğrencilerimizin, olası yanlışlarının önüne geçmek için önleyici bir boyut taşıyan bir webiner. Önüne geçmek, iyileştirmektir!
Bu toplantıda, İsmail Hakkı Polat, tehlikelerden ve bu tehlikelerden korunmak için alınabilecek tedbirlerden bahsederek, siber suçlar, siber taciz ve sosyal medya kullanımı hakkında, doğru bilgiler verdi. Hazırlık sınıfı öğrencileri, kendi kişisel ve meslekî gelecekleri, özellikle de insana saygıyla ilişkili değerler hakkında, temel ilkeleri öğrendiler.

İşte Öğrencilerimizin Yorumları

Bu konferans benim sosyal mecralara karşı bakış açımı ve o uygulamaları her türlü anlamda yani hem kullanım süresine, hem de kullanırken gelebilecek tehlikelere karşı nasıl daha dikkatli olmam gerektiğini öğretti. (Selim)

Bu konferans sosyal medyanın önemli bir bölümüne değinip bana haklarımı hatırlattı, sosyal medyayı güvenli kullanmayı ve sosyal medya kullanırken neleri yapmamam gerektiğini öğretti. Sosyal medyanın aslında ne kadar tehlikeli bir yer olduğunu ve sosyal medyada ne kadar fazla zaman geçirdiğimizi hepimize tekrar hatırlattı. (Derin)

Bazı haklarımı öğrenip bildiğim şeyleri hatırlamama yardımcı oldu benim için yararlı ve önemli bir konferanstı. (Atahan)