Sosyal Kulüpler… Beraber Olmak, Beraber Yaşamak ve Beraber Büyümek için Mükemmel Bir Yöntem

Saint Benoît Lisesi’nde Sosyal Kulüpler Tanıtımı Başarıyla Gerçekleşti

Sosyal Kulüplerin Tanıtım Forumunda, Lise 1, Lise 2 ve Lise 3 öğrencilerimiz, öğretmenlerinin ve deneyimli arkadaşlarının özenle yaptıkları hazırlıklar sayesinde birbirinden farklı etkinlikleri keşfettiler. Forumda, tanıtılan kulüpler arasında herkesin zevkine göre bir kulüp bulmak mümkündü.

Öğrencilerimize, Bütünsel Eğitim Projemize Uygun ve Birbirinden Farklı 42 Kulüp Sunduk

Bu yıl, öğrencilerimize okulumuzun farklı teneffüs alanlarında tam 42 sosyal kulübü tanıttık! Hayal edebiliyor musunuz, okulun bahçesinde tam 42 kulüp!  Tüm kulüplerimiz, Bütünsel Eğitim projemizdeki 5 boyutla bağlantılıdır. Bir öğrenci, bir Kulübü sosyal boyutu için seçerken başka bir öğrenci dil becerilerini geliştirmek için Fransızca veya Türkçe Tiyatro Kulübünü veya Çince, Latince, İspanyolca, Almanca Kulübünü seçebiliyor. Bazı öğrenciler ise bilişsel zenginlik için Geleceğin Bilimlerine yoğunlaşan kulüpleri tercih edebiliyor: Yapay Zekâ, Kodlama, Robotik, Sanal Gerçeklik… Bedensel boyutun da ihmal edilmediği Saint Benoît Lisesi’nde Tabii, öğrenciler, Saint Benoît Lisesi bünyesindeki birçok spor kulübü sayesinde bedensel boyutu da ihmal etmiyor.

Meraklı Öğrenciler için Zor Bir Seçim!

Tema bazında düzenlenen ve farklı etkinliklerin tanıtıldığı forumda, öğretmenler ve öğrenciler, kendilerine hedefler koyup proje fikirleri üretmeye çalışan ve bilgi almaya gelen öğrencilerin sorularını yanıtladı. Sanatsal, dilsel, sosyal, kültürel, duygusal, bilimsel birçok etkinlik öğrencilerin beğenisine sunuldu. Sunulan seçenekler o kadar ilgi çekiciydi ki öğrenciler etkinlikler konusunda olabildiğince fazla bilgi toplayabilmek için bir tanıtım masasından diğerine mekik dokudu.

Sosyal Kulüplerimiz 2 Ekim’de Açılıyor!

Öğrencilerimiz, kulüp standları çevresinde toplandılar. Tanıtım masalarını bir bir dolaşıp sorular sordular, önerilerde bulundular. Planladıkları “Gelecek” ile ilgili onlara ışık tutacak olan seçenekleri değerlendirme fırsatı yakaladılar. Evet, artık her bir öğrencimiz motive ve heyecanlı bir şekilde ne yapmak istediğini bilerek etkinliklerin kulüp çalışmalarının başlayacağı 2 Ekim’i iple çekiyor.

Güzel Projeler Ortaya Çıkarma Zamanı!

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Sosyal Kulüpler listemizi ekte bulabilirsiniz: BURAYA tıklayınız