Sokak Hayvanlarına Uzatılan Sıcak Bir El…

Çevre dostu olmak, sorumluluk sahibi ve dayanışmaya açık bir vatandaş olmaktır

Saint Benoît Lisesi Sokak Hayvanlarını Koruma Kulübü öğrencileri yardım ellerini Polonezköy ve Kemerburgaz orman köpeklerine uzattılar. Öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte sokak köpeklerine bol miktarda yiyecek götürmenin yanı sıra onlarla sevgi ve şevkatlerini paylaştılar.

Öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk ve hayvan haklarını koruma amaçlı bu etkinlik neticesinde hayvan dostluğunun önemini daha çok hissettiler, bir canlıya yardım etmiş olmanın mutluluğunu yaşadılar. Herkesin bu tür yardımlara önem vermesinin birçok “dostumuza” yaşama şansı vereceğinin bilincine vardılar.

Öğrencilerin hedefi gayet açıktı : yaşam hakkına saygı.

Gerçek çevre dostları ve hayvanseverler olarak bu tür faaliyetlerde sıklıkla buluşmak üzere sözleştiler. Canlılardan sorumlu olduklarını ve onlara yardım etmenin, yaşatmanın bir insanlık görevi olduğunu daha  iyi anladılar.