Siber Suçlar ve Korunma Yolları Hakkında Konferans

Ceza Hukuku konusunda uzman, Doç. Dr. Murat Volkan Dülger öğrencilerimizi aydınlattı

Siber Suç Nedir ?
Artık hayatımızın önemli bir parçası olan teknoloji, her araç gibi, yanlış kullanıldığında ciddi sorunlara yol açabilir. Öğrencilerimize, bu konu ile ilgili etik ve deontolojik kuralları öğretmek, sorumluluk sahibi vatandaşların eğitimine katkı sağlamaktadır...

Öğrencilerimiz, 18 Ekim 2018 Perşembe günü Rehberlik dersinde, teknolojiyi güvenle kullanmak ve yanlış davranışlardan kaçınmak ile ilgili ilginç bir konferansa katıldılar. Sorunu öngörme konusu, konferansın önemli konuları arasında yer aldı. Konferans sırasında, yanlış bir davranışa maruz kalmamak adına, ne gibi önlemler alınabileceği ve hangi korunma yollarına başvurulabileceği konusu da ele alındı.

İşte öğrencilerimizin paylaştığı yorumlar  :

• İnternet ortamında öylesine, hatta şaka amaçlı yazdığımız bir şeyin çok büyük sonuçlar doğurabileceğini, bunun neticesinde büyük cezalar alabileceğimizi ve sosyal mecraları kullanırken daha dikkatli davranmam gerektiğini fark etmemi sağladı.
  • İnternet ortamında yaptığımız her şeyin kalıcı olduğunu ve bir “bedeli” olduğunu, bilinçsiz kullanmamamız gerektiğini, bu konuda çok fazla suç türü ve çeşitli cezaları olduğunu öğrendim. Bu gibi durumlardan biri ile karşılaşırsam ne yapmam gerektiğini ve başvurulması gereken kişileri, yerleri öğrendim.
  • Bu konferans beni sosyal medya konusunda çok bilinçlendirdi. Yapabilecek olsam da istediğim her şeyi sosyal medyada yayınlamamam gerektiğini çünkü bunun daha sonra başıma problem olabileceğini öğrendim. Ayrıca tanımadığımız insanların izni olmadan fotoğraflarını paylaşmamızın da bir suç olduğunu ve bir cezası olduğunu öğrendim.
  • Yapay zekanın ne kadar güçlü ve tehlikeli olduğunun bize çok iyi anlatıldığı bir konferans izledik
  • Artık interneti kullanırken çok daha dikkatliyim.
  • Basit bir e-maili bile düşünmeden açmanın çok büyük sonuçlara sebep olabildiğini öğrendim.