Hazırlık Sınıfları kontenjanımız dolmuştur. 21 Ağustos tarihinde başlayacak Nakil Döneminde kontenjan açılması durumunda sitemizden duyuru yapılacaktır. Bilgi için 0533 810 57 81 numaralı telefondan Suzi Hanım ile konuşabilirsiniz.

Sanat Gecesi

22 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen Sanat Gecesinde; genç müzisyen, dansçı ve ressam öğrencilerimizin yıl boyu gerçekleştirdikleri çalışmalar bu yıl da veliler, öğrenciler ve Saint Benoît Lisesi Eğitim Kadrosu ile buluştu.

Disipler arası Bir Sergi

Bu yıl da  Kültür Mirası Koruma ve Restorasyon Kulübü   öğrencileri ve resim kulübü öğrencileri yıl boyunca yaptıkları çalışmaları  etkileyici bir sergiyle velilerin ve öğrencilerin beğenisine sundu.

Kültür Mirası Koruma ve Restorasyon Kulübü bu yıl 400 eski slaytı temizleyerek gün ışığına çıkardılar ve 22 Mayıs günü ışıklı masalarda sergilediler. Slaytlar bilim, edebiyat, coğrafya ve tarih gibi çok çeşitli konuları kapsıyor ve bu konuların görüntülerle nasıl anlatılabileceğini gösteriyordu.  Bu olağanüstü miras, Sanat Gecesinde, kulüp öğrencileri tarafından üretilen siyanogravürlerle (ışık baskısı için eski bir teknik) sunuldu.

Resim Kulübü öğrencilerinin yıl boyu çeşitli resim teknikleriyle yaptıkları eserler sergiyi gezenler tarafından ilgiyle karşılandı. Sergide 9. sınıf öğrencilerinin eserleri; perspektif, natürmort, doku gibi temel resim teknikleri üzerine oluşturulurken; 10. sınıf öğrencilerinin eserleri; Geleneksel Türk Sanatları, Kolaj, Reprodüksiyon çalışmalarından seçildi. Resim Kulübü öğrencileri ise; akrilik, yağlı boya, baskı, sulu boya ve karakalem teknikleri ile yıl içerisinde çalıştıkları eserlerini izleyici ile buluşturdular.

Güneş Baskı Atölyesi

Bu yıl Kültür Mirası Koruma ve Restorasyon Kulübü ve Resim Kulübü öğrencileri , 8 Mayıs 2024 tarihinde Yıldız Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü  Fotoğraf ve Video Anasanat Dalı öğretim üyesi, dekan yardımcısı  Doç. Dr. Burcu Böcekler ile keşfedilmesi 19. yy’ a dayanan alternatif bir baskı tekniği olan Cyanotype Baskı(Güneş Baskı) Atölyesine katıldılar. Öncelikle Doç. Dr. Burcu Böcekler’den teknik ile ilgili teorik bilgi alan öğrenciler,  laboratuvarda bulunan  çeşitli objeleri bu teknik ile yeniden pozladılar.

Bu çalışmalar da Sanat Gecesindeki sergide yerini aldı.

Sergi Sonrası, sanat severleri Okulumuzu Halk Dansları Ekibi, İtalya’nın San Remo  şehrinde yapılan Côte d’Azur Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde başarıyla temsil eden Halk Oyunları Ekibimizin Van, Kırklareli, Fethiye yöresinden oyunlar oynadılar. Renkli kostümleri ve başarılı performanslarıyla izleyiciyi bir kez de kendi okullarında büyülediler.

Konser

Müzik Kulübü öğrencilerimiz, okul orkestramız ve koromuz, bu yıl da başarılı bir performansa imza atarak izleyicilerin beğenisini kazandılar.

20’ye yakın genç müzisyenin sahne aldığı konserde Yalçın Tura’dan Charles Aznavour’a, Eagles’tan Mor Ve Ötesi’ne, The Beatles’dan Dalida’ya dek uzanan geniş bir yelpazede şarkılara yer verildi.

Koromuz ve orkestramız, konserin ilk bölümünde seslendirdiği MFÖ’ye ait “Sude” isimli eserle geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz değerli müzisyen Özkan Uğur’u anmayı da ihmal etmedi.

Son sınıf öğrencilerinin müzik öğretmenleriyle birlikte icra ettikleri veda şarkılarında duygusal anlar yaşanırken, konser finalinde The Beatles’ın “Hey Jude” şarkısını tüm salon hep birlikte seslendirdi.

Nice sanat dolu etkinliklerde görüşmek üzere …..

Konserin videosu için TIKLAYINIZ!