Sanal Teknoloji Alanında Yeni İş Ortaklığı

"Yeni Teknolojiler ve Fen Öğretimine Verilen Önem" Politikamız Sürekli Gelişiyor...

Saint Benoît Lisesi, öğrencilerine yeni teknolojiler konusunda bilgi edinmelerini teşvik etmek, öğrencilerin yaratıcılıklarını arttırmak ve öğrencilerle birlikte inovatif projeler geliştirmek için, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başında, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte yeni bir akademik ve bilimsel iş ortaklığına imza attı.

Bahçeşehir Üniversitesi ile İş Ortaklığı Sözleşmesi

Saint Benoît Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Kemal Suher, iki kurum arasında sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik ile ilgili iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen sözleşmeye imza attı.

Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik Nedir ?

İngilizce Virtual Reality olarak adlandırılan Sanal Gerçeklik, bir bireyin, dijital olarak oluşturulan sanal dünyanın içinde olmasını sağlayan teknolojidir. Bu teknoloji, yaşadığımız dünyanın veya başka hayali dünyalarının yeniden oluşturulmasını sağlamaktadır. Kullanılan teknolojilere göre, sanal gerçeklik, kullanıcının farklı duyularına başvurarak kullanıcıya sanal bir dünyada olma hissini vermektedir. Bu duyular arasında, en fazla görme duyusu kullanılmaktadır, fakat bu teknolojide dokunma, duyma ve koklama duyularına da başvuruluyor. İngilizce Augmented Reality olarak bilinen Artırılmış Gerçeklik ise, gerçeğe ek bilgiler ekleyen 2 veya 3 boyutlu bir sanal arayüzdür.

Öğrencilerimizin Aldıkları Eğitimde Bu Teknolojilerin Faydası Nedir ?

Bildiğiniz gibi, insan, bir şeyi deneyince, denediği şeyi daha iyi hatırlıyor ve dış etkenleri göz önünde bulundurmayarak dikkatini sadece o işe odaklamış oluyor. Sanal ve artırılmış gerçekliklerin sağladığı da budur. Bu teknolojiler, ekranda resim yansıtıyormuş gibi git gide üç boyutlu olmakta ve yeni imkanlar sunmaktadır. Bu teknolojilerin etkileşim özelliğine sahip ve yeni olması, öğrencileri motive ediyor ve öğrencilere kısa bir süreliğine sınıfın engellerini aşmasını sağlıyor.

Saint Benoît Lisesi’nde Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik ile ilgili Eğitim Faaliyetleri

Saint Benoît Lisesi, uzun zamandan beri, sanal ve artırılmış gerçeklik alanlarında eğitim ile ilgili araştırmalar gerçekleştirmektedir. Aşağıda, öğrencilerle gerçekleştirilen birkaç örnek bulabilirsiniz.

İş ortağımız olan Bahçeşehir Üniversitesi’nden, akademik, eğitici ve teknik destek almaktan mutluluk ve heyecan duyuyoruz.