Saint Benoît’da ’’Küçük Paris’’te Günlük Yaşam / 2012-2013

Hazırlık Öğrencilerinin Kısa Oyunları

Frankofoni Festivali çerçevesinde, Saint Benoit Lisesi bahçesinde bir “Küçük Paris” kurulmuştur.
Amaç öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları bir Paris ortamında sözlü anlatım becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır.12 mağaza ve bir sanat galerisinden oluşan Fransız mahallesi oluşturulmuştur.
Fransız mağazaları, vitrinler, mobilyalar ve çeşitli nesnelerle donatılmıştır :
Fırın-Pastane için kruvasanlar, bagetler, krepçi için krepler, banka için euro, hediyelik eşya mağazası için minyatür Eiffel Kulesi… Bu sokakta ayrıca müzisyenler de vardır !Hazırlık öğrencileri yerlerini alarak Fransız mahallesini oluşturmuşlar, mağazalarının adlarını kendileri seçmişler ve skeçlerini yazmışlardır.

Frankofoni Festivali’nin açılışından bu yana her gün, öğrenci grupları bir mağazadaki sıradan veya sıradışı günlük hikayeleri Fransızca sahnelemektedirler :
— « Ava giden avlanır… ! » : Bijuteri mağazasında bir hırsızlık hikayesi.
— « Evlenme teklifi » : Kocası tarafından aldatıldığı zanneden bir kadın. Mağazada anlaşmazlık ve barışma.
— « Tembeller melodisi » : Giyim mağazasında « Je ne veux pas travailler » adlı şarkıyla müzikal bir skeç.
— « Kötü bir fikir » : Çiçekçide, eşinin doğum günü tarihini karıştıran bir adam.
— « Rastlantı » : Çiçekçide, tesadüfen kız arkadaşının annesinin üzerine düşen genç bir erkek.
— « Hesap tamamdır » : Hesabı ödeme sırasında A=0 ise ve B=A ise, B=0 olduğunu kanıtlayan bir müşteri !
— « Yanlış anlama » : Krepçide olmayan bir yemeği sipariş etmek isteyen bir müşteri.
— « Hırsızlık » : Prestij Bankasında hırsızlık sahnesi çekiminin ardından bankanın reklam klibi.

28 Mart Perşembe günü, Hazırlık sınıfı öğrenci velileri, bu hareketli « Saint Benoit’da Küçük Paris » mahallesini keşfetmeye davet edilmişlerdir.

Bu « frankofoni » ortamını devam ettirmek ve keyifli anlar paylaşmak için Paris mahallesinde krep ve içecek ikramı yapılmıştır.

Saint Benoit’daki Küçük Paris’te yaşanananları izleyin !