Saint Benoit Tevfik d’Or Spotlarının Işığı Altında

En iyi erkek oyuncu ödülü ve en iyi kadın oyuncu ödülü!

Lisemizin fransızca tiyatro grubunun oyunu Madame Glyphospathe’ın Ankara’da düzenlenen Tevfik d’Or Tiyatro festivalinde en iyi oyun seçilmesinin getirdiği başarının ardından; bu sene, festival 19.yılında "Amour Francophone"’a iki ödülü birden layık gördü.

«Frankofon fakat fransız olmayan» bir sevgili arayışında olan Française rolünde Öykü en iyi kadın oyuncu ödülünü, hiç fransızca bilmeyen genç bir Türk’ü canlandıran Kemal ise en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Jürinin kararından önce, sanki salon Saint Benoit Lisesi’nin oyununu seçmiş gibiydi : kahkahalar, genç izleyicilerin tekrarlanan alkışları (festivali düzenleyen Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nin ve katılımcı 8 lisenin öğrencileri) en başından beri Amour Francophone’a gösterilen ilginin bir göstergesiydi. Komik sahnelerin ve acıklı tondaki şiirlerin birbiri ardına gelmesi harikaydı. İki oyuncumuzun olağanüstü yeteneği, duygu yüklü aşk şiirleri, Aragon’un şiiri «Mutlu aşk yoktur»’un okunduğu an paroksizme ulaşan duygu.

Juri, oyunun konusuna, genç oyuncuların dinamizmine ve sergiledikleri oyunun verdiği umut dolu mesaja duyarsız kalmadı.

Kazanan iki öğrenci bu yaz Fransa’ya gidecekler, ikisi de Dil Okulu eğitimi kazandılar.

Öyleyse, Choc Tiyatro topluluğuna kocaman bir bravo !