Saint Benoît Lisesi’nden Üç Öğrenci Çevrimiçi Olarak Düzenlenen MUN (Birleşmiş Milletler Modeli) Impact Zirvesine Katıldı

Türkiye'den Sadece Bir Tek Okul; Saint Benoît Lisesi MUN Impact Zirvesindeydi

MUN (BirleşmişMilletler Modeli) Impact tarafından düzenlenen ve toplam 101 ülkeden, 1800’ün üzerinde gencin katıldığı dünya çapındaki zirve 21-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. 80 ayrı atölyede, İngilizce ve İspanyolca olarak yapılan 123 farklı sunumla, öğrencilere ve erişkinlere MUN (Birleşmiş Milletler Modeli), Birleşmiş Milletler ve bu oluşumların amaçları hakkında bilgi verildi. Bu muhteşem sunumlar, lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, erişkinler ve Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından gerçekleştirildi. Okulumuzdan üç öğrencimizin; Defne, Serpil ve Arda’nın bu zirveye katılarak okulumuzu temsil etmiş olduklarını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Serpil ve Arda, “How to create a resource bank for preparing students to do MUN in French”. adında, BURAYI tıklayarak görüntüleyebileceğiniz bir atölye çalışması gerçekleştirdiler ve büyük bir başarı elde ettiler.

Şimdi, bu zirveyle ilgili onların deneyimlerini ve yorumlarını dinleyelim:

“Dünya çapında düzenlenen MUN Impact Zirvesinde sunum yapan, Türkiye’den tek okulduk. MUN Impact Zirvesine katılmak, bizi olumlu anlamda oldukça etkiledi. Bir “workshop” fırsatına erişmek gerçekten mükemmeldi. Sunumumuz boyunca, Fransızca MUN kaynaklarını ne şekilde geliştirebileceğimizi anlattık. Katılımcıların, daha iyi anlayabilmeleri için deneyimlerimizi ve karşılaştığımız zorlukları dile getirdik. Bu, katılımcılarla olan etkileşimimizi artırdı. Bizce, bu “workshop” bu sebepten çok etkili oldu. “Araştırmanın önemi”, “SDG (Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri) arasındaki bağlantıların geliştirilmesi”, “Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerine ilişkin temel anlayış” zirvede değinilen diğer ilgi çekici konulardı.”

Arda

“Pandemi esnasında da, MUN için çalışmaya devam ettik ve bir çok ilerleme katettik. MUN Impact Zirvesinde sunum gerçekleştirdik. Atölye çalışmamız büyük başarı elde etti. Hedefimiz, MUN içerisinde Fransızca kullanımını iyileştirmek. Bu, ilk, dünya çapında MUN Impact Zirvesiydi, daha önce böyle bir zirve düzenlenmemişti. Önümüzdeki yıllarda, farklı konular üzerinde başka atölye çalışmaları ve etkinlikler de düzenleyebileceğimizi umut ediyorum. İlk dünya çapındaki zirvede sunum yapmış olarak, gelecekte gerçekleşecek olan atölyeler için orijinal fikirler bulma konusunda daha büyük avantaja sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

Serpil

“MUN Impact’ı, evlerimizde kapalı kalmak zorunda kaldığımız dönemin başında keşfettim. MUN’un çevrimiçi düzenlenen konferanslarında, ilk önce temsilci, daha sonra da organizasyon düzenleyici olarak görev aldım. Sonra, organizasyon ve yönetim ekipleriyle bir araya geldim. Zirve öncesi, sunum yapacak olan kişilerin bir çoğuna iyileştirici geri bildirimlerde bulundum ve zirve esnasında sunumları ve konuşmaları yönettim. Bu görevler, benim yönetim alanındaki becerilerimin gelişmesini sağladı ve şu anda, hiçbir zaman olmadığı kadar kendime güveniyorum. Rana’nın ve Arda’nın atölyelerine de katıldığımı ve bunun çok öğretici ve eğlenceli olduğunu da sözlerime eklemeliyim. İnanılmaz derecede başarılı geçen bu zirve için MUN Impact’ı tebrik eder, okulumuza ve özellikle de desteği için Mr. John’a teşekkürlerimizi sunarız.”

Defne

Saint Benoît Lisesi, öğrencilerini, gerçekleştirdikleri katılım için tebrik etmekte ve onlardan yeni, muhteşem başarılar beklemektedir.