Saint Benoît Lisesi’nde SBMUN Konferansı !

Tema : Saygı / Sustainability

Yeni bir yıl daha bitmek üzere... Saint Benoît Lisesi, şimdi yeni bir Birleşmiş Milletler Modelini Konferansına hazırlanıyor.
Öğrencilerimiz, yeni bir buluşmanın heyecanını yaşıyorlar. Her zaman olduğu gibi, Konferans Fransızca ve İngilizce olarak gerçekleştirilecek ve bu yılın konusu İnsanlık ve Dünya için temel bir kavram olan SAYGI.
Gençlerimizin tamamen kendi çabalarıyla hayata geçen bir Konferans, öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz !

Bu yıl, üçüncüsü düzenlenen konferans, 03 ve 04 Haziran günleri, 08.00-18.30 saatleri arasında, okulumuz salonlarında yapılacak.
SAYGI kavramı bir çok farklılık içermekte.
◦ Her şeyden önce insanın kendine saygısı,
◦ Diğerine, arkadaşlarına saygı,
◦ Okulun kurallarına dolayısıyla bir barış ve çalışma ortamını oluşturmak için,toplumsal yaşamın kurallarına saygı,
◦ Haklarına ve görevlerine saygı,
◦ Çevresine ve doğaya saygı.
Saint Benoît Lisesinin Birleşmiş Milletler Modeli Kulübü öğrencileri, İngilizce olsun, Fransızca olsun, birçok, yerel ve uluslar arası konferansa başarıyla katıldılar. Dubai kentinden, Grenoble’a, Istanbul Saint Joseph Lisesi’nden Üsküdar Amerikan Lisesi’ne…

Saint Benoît’nın bu konferansı öğrencilerimize, dört büyük katkı sunması açısından son derece faydalı :
◦ Kendilerine güvenmek ve beceri ve yeteneklerinin farkında olarak, kendilerini daha iyi yönetmelerini sağlamak.
◦ Fransızca ve İngilizceye son derece hakim olmayı gerektiren bir tartışma ortamını yaşamak. İyi bir lider olma deneyimlerini yaşayıp, bir topluluğa hitap etme özelliğini kazanmak.
◦ Hoşgörülü olma özelliklerini taşımak: insanlara ve insanlığa faydalı olmak amacıyla, evrensel değerlere sahip olmak, saygı göstermek ve onları savunmak.
◦ Özgün kişiliğini koruyup, bir ekip çalışması ruhuna sahip olmak. Sorumluluklarının tamamen bilincinde olmak.

Öğrencilerimiz bu uluslararası konferanslara, tüm yıl boyunca çalışarak hazırlanıyorlar ve bu etkinliği, lisemizin bünyesinde düzenleyerek öğrenmelerini sürdürüyorlar.

SBMUN 2016 : Program