Saint Benoît Lisesi Robotik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Bölümü İş Birliğiyle

Türkiye’nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Bölümü iş birliğiyle, 4 Nisan - 8 Nisan tarihleri arasında Fen Bilimleri Festivali kapsamında gerçekleşen, “Çevre Dostu Ekolojik Projeler” temalı Robotik Yarışması sonuçları açıklandı.

Saint Benoît Lisesi, öğrencileri fen bilimleri eğitimine teşvik etmek, onların bu alanlarda yaratıcılığını artırmak ve yenilikçi projeler ortaya koyabilmelerini sağlamak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Mekatronik bölümü iş birliğiyle gerçekleştirdiği Robotik Yarışması’nın sonuçlarını 4 Nisan Pazartesi akşamı görkemli bir törenle açıkladı.
4 Nisan Pazartesi akşamı gerçekleşen ödül töreninde, Saint Benoît Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric ve Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taşkın Koçak festivalin ve yarışmanın önemine dair ortak bir açılış konuşması gerçekleştirdiler. Pierre Gentric yaptığı konuşmada, “Robotik yarışmamızın teması tabi ki çevre dostu yaşam projemizi fen bilimlerine bağlayan bir tema. Fen Bilimleri Festivalimiz kapsamında yapılan bu robotik yarışması, Rabelais’nin « Bilinçsiz bilim ruhun tükenişidir » sözünden yola çıkarak, Saint Benoît Lisesi’nde geliştirilen fen bilimleri eğitimine destek Politikasını da, herkesin kendine, bir başkasına ve çevresine saygılı olduğu çevre dostu yaşam Projesini de unutmuyor. Tüm projelerimizde eğitim boyutunu muhafaza etmek istiyoruz. İlk senemizde aramızda olmayı kabul eden İzmir Tevfik Fikret Lisesi’ne, NDS Lisesi’ne, SP Lisesi’ne ve SB Lisesi’ne teşekkür ediyoruz.

İzmir Tevfik Fikret Lisesi “Organik ve Sürdürülebilir Tarım için Otkıran” projesi ile 1.lik ödülünün sahibi oldu. 2. lik ödülü “8. Kıta” ile Sainte Pulchérie Lisesi’ne verildi. 3.lük ödülü “Growbox” projesi ile ev sahibi okul olan Saint Benoît Lisesi’ne takdim edilirken 4.lük ödülü olan mansiyon ödülü “Domotik Ev” ile Notre Dame de Sion Lisesi’ne verildi. Başarılı olan Robotik takımlarına Saint Benoît Lisesi tarafından Little Bits Base Kitleri, Pololu Zumo 32U4 Robot Kiti (Motorsuz) ve Little Bits Synth Kit’i hediye edildi. Bahçeşehir Üniversitesi ise tüm katılımcı öğrencilere, mühendislikten, yönetim bilimlerine, dil eğitiminden sosyal bilimlere kadar birçok dersin yer aldığı Lise Yaz Okulu programı ile ödüllendirdi.

Basında :

— Baskent